Biblia Isten szava, igéje?
"8 szóval egész azzal kezdődött, hogy Ádámékat bedrogozva a kígyó, a tiltott gyümölccsel. Emiatt az ember elfeledte, hogy most és mindörökké a paradicsomban van. Mégis keresi, kesereg, kínlódik és szenved. Vakká vált, önző segítsége miatt. S mikor ismét megtalálja az Urat, meglátja az utat S rájön hogy minden rendben?"
Őőő, que?
11 Véleményem szerint, nem lettünk kiűzetve a paradicsomból, csak az ember a tudás fájáról edve elfeledte hogy mi meg merre.
Vagyis a kígyó ki Ádámékat rászedte, a fáról leszedte S a szájukba betette. Az nem gyümi volt hanem drog mivel őket megetette, hogy a párocska agya hama feledje, hogy a pariban nincs szükség parára.
Így a kétes kettes ráparázott, hogy a pariból permázott. Azóta az ember szenved S kesereg, bűnbánatből bűnbe tekereg.
Nem látja azt mi kiszúrja a szemét, mégis azt tarja benne a reményt.
A véleményem, keresztényként, hogy Isten által ihletett és Isten igéjét tartalmazza. De nem mondta tollba Isten, és nem minden egyes szava Isten igéje. Ami az Ószövetségből Jézusra utal, vagy az Ő szellemiségével összeegyeztethető, az Isten igéje.
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban
A Biblia Isten Igéje, vagy tartalmazza Isten igéjét?
Frederic Farrar: The Bible Its meaning and supremacy (1897)
Szerintem egyik szent könyv sem isten szava mivel mindegyiket ember írta!
Ettől függetlenül a krisztusi szentsegek már jóval közelebb áll isten szavához mint a többi vallásé mert hát elég csak körbe nézni…
Az alapvető helyes erkölcs a jó emberség is ebből ered
Mert bárki bármit mondhat Jézus hozta be ezeket az eszméket nem más! Lehet hogy előtte is voltak jó emberek de azok is a fogat fogért elvet követték és mind személyek voltak csak jók nem pedig mint eszmei kép! Ezektől az emberektől nem tudott a világ megváltozni de Jézus által mindjárt a feje tetejére állt! Ez csak törtenelmi tény lényegtelen hogy most létezik isten vagy sem
2Timóteusz 3:16
"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos."
János 14:26
"De a segítő, a szent szellem, melyet az Atya küld majd az én nevemben, mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."
2Péter 1:21
"Prófécia ugyanis soha nem ember akaratából hangzott el, hanem Isten üzenetét mondták el emberek, ahogy arra a szent szellem indította őket."
Én itt beidéztem, mit mond Isten a saját Szaváról. Arról is, hogyan értheted meg azt.
De ha nem jársz alaposan utána, nem fogod elhinni ezt Istennek. Viszont ad Neked segítséget, Krisztus tanításával - már ha szánsz az idődből az olvasására.
„Közeledjetek az Istenhez”... „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” Jakab 4:8. Neked is szól ez a meghívás. Ha elfogadod, személyesen győződhetsz meg arról, hogy a "teljes Írás Istentől ihletett" igazát.
#16 "2Timóteusz 3:16"
Ez alapján egyértelműen egy törvénykönyv, mely tartalmaz csodás és varázslatos történeteket, hogy az akkori kor embere figyelmét fentarthassa.
Szia!
Igen, az. És milyen jó kérdés ez egy olyan időben amikor a Bibliát elavult könyvnek tekintik.
Bár emberek írták le, igazából bajban lennénk ha Isten maga írta volna le, nem tudnánk elolvasni :)
Érdekessége, hogy 40 személy írta le mintegy 1600 év alatt. Az írók háttere nagyon különbözött egymástól és legtöbbjük sosem találkozott egy mással. Volt köztük pásztor, halász, művelt,tanult ember és orvos is. Vajon ma ha több embert megbíznánk írjon egy művet anélkül, hogy találkoznának egymással, és lenne köztük könyvelő,kőműves, kertész,orvos, tudnának egy összefüggő, értelmes és gyakorlatias könyvet megírni? Áh, legfeljebb káosz lenne belőle.Tehát ezt csak egy felsőbb intelligencia irányíthatta.De ha valóban Isten Szavát tartalmazza, egy óriási kincsnek vagyunk a birtokában. Hiszen megismerhetjük belőle milyen személy Ő, mi az akarata és mit vár el tőlünk. Ami engem meggyőz az isteni ihletettségéről, hogy nagyon sok prófécia van benne amik akár több száz, vagy több ezer évvel késöbb teljesedtek be.Pl a világhatalmakat felsorolja előre, sőt Babilon bukását is.Még számtalan bizonyítékot tartalmaz, hiszen tudományos és történelmi szempontból is teljesen megbízható.De ha Isten iratta le, mi volt vele a célja?Hogyan érthetjük meg?Szeretné ha olvasnánk és megértenénk? Számomra a tanításai annyira hasznosak, hogy már sosem szeretnék enélkül a bölcsesség nélkül élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!