Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az aposztáziának...

Szerintetek az aposztáziának a folyamata már rég elkezdődött?

Figyelt kérdés

biblia hívő embereknek szól a kérdés

ugye az utolsó idők egy nagy kezdő jele..

Ez még sokkal jobban ki fog szerintetek teljesedni, vagy már erősen teljesedik éppen mostanában?

2022. jan. 16. 09:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
Nem hinném. A maiaknál sokkal durvább dolgok is voltak már a világban, minden tekintetben.
2022. jan. 16. 10:27
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
Ha megfigyeled a Jelenések könyvében leírtakat, az ószövetségi prófétai könyveket (Pl. Dániel), az evangéliumokban, amiket Jézus mondott az utolsó időkről, akkor látni fogsz összefüggéseket. Szerintem már rég elkezdődött az utolsó idők.
2022. jan. 16. 10:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Lesz rosszabb is.
2022. jan. 16. 11:35
 4/13 A kérdező kommentje:
a rosszabbat megéljük szerintetek? pontosabban az antikrisztus ejövetelét
2022. jan. 16. 15:02
 5/13 anonim ***** válasza:
39%
Az aposztázia sajnos már Krisztus halála után 50-60 évvel elkezdődött. Az apostolok halála után még erősebb lett, a IV. században már olyan mértékű volt az elszakadás az Isten igazságától, hogy a világ legnagyobb szektája megalakult a hét dombon, és a Nagy Parázna, miden utálatosság anyja magát egyedül igaz kereszténynek állította be, fegyverrel üldözve minden más vallást, így a bibliai keresztényeket is.
2022. jan. 16. 16:03
 6/13 anonim ***** válasza:
56%

Jakab 5:1-3 így ír: "Most tehát, ti, gazdagok, sírjatok és jajgassatok a bekövetkező nyomorúságaitok miatt! Gazdagságotok megrothadt, ruháitokat megrágta a moly, aranyotok és ezüstötök megrozsdásodott, és rozsdája ellenetek tanúskodik, és megemészti testeteket, mint a tűz. Kincseket gyűjtöttetek még az UTOLSÓ NAPOKBAN is." A történészek szerint Jakab a levelét valamikor i.sz. 40 és 50 között írta.

Pál apostol szintén az I. században írta 2. levelét Timóteusnak, amelyben szintén úgy írja le az akkori kort, mint az utolsó napokat. Lásd 2Tim 3:1 "Azt pedig tudd meg, hogy az UTOLSÓ NAPOKBAN nehéz idők jönnek."

Mit jelent ez? Hogy amit a Biblia az utolsó napoknak nevez, az már az I. században elkezdődött, és következésképpen még mai is tart. Isten nem úgy számolja az időt, mint mi, emberek. Lásd 2Pét 3:8 "Szeretteim, főképp egy dolog ne kerülje el figyelmeteket: az, hogy egy nap az Úr előtt annyi, mint ezer év, ezer év pedig annyi, mint egy nap." Bár nem hiszem, hogy jogos teljesen szó szerint venni ezt a mondatot, de a lényeg, hogy az emberiség számára eltelt közel 2000 év Jézus feltámadása és trónra lépése óta Isten számára valószínűleg csak egy pár nap volt.

Én nem tartom egyáltalán követendőnek, hogy egyesek különféle "jelekből" megpróbálják megjósolni, hogy mikor lesz vége a világnak, mert a Biblia sok helyen írja, hogy azt csak Isten tudja, és teljesen váratlanul, előjelek nélkül jön el. Akik hisznek, azok is meg fognak lepődni azon a napon, hogy "Hű, pont most van vége a világnak?" Tehát ők sem fogják tudni az idejét, csak ők felkészültek lesznek. Do not Predict, Prepare!

A 2Tessz 2:1-12, ahol az ún. hitehagyásról (aposztáziáról) és a törvénytipróról van szó, arról a legjobb teológusok is vitáznak. Ezért nem valószínű, hogy te és én rájövünk, hogy miről van ott szó.

Viszont a lényeg az, hogy nem kell ahhoz aposztázia, sem a törvénytipró, hogy te meg legyél vezetve, és elvesszél. Vannak bőven hamis tanítók, rossz teológusok, megvezetett keresztény vezetők itt, Magyarországon is. Ők is félre tudnak vezetni téged. Ezért ismerd jól a Bibliát, nézz utána mindennek, amit tekintélyes vallási vezetők mondanak, és ne higgy csak azért valamiben, mert sok vallásos ember azt állítja, hogy az úgy van. Ha feltöltekezel Isten Igéjéből, és követed Jézust nap mint nap, megtartva az ő parancsolatait, akkor egy hitehagyott egyházban sem tud senki annyira átverni, hogy elvesszél, legyen az akár egy "törvénytipró" is. Persze én a magam részéről olyan egyházat preferálnék, amelyben a tagok hitben járnak.

üdv, Stefán

2022. jan. 16. 16:04
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

Ja, és hogy milyen egyház az, amely hitben jár? Jn 13:34-35 "Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

üdv, Stefán

2022. jan. 16. 16:24
 8/13 A kérdező kommentje:
Én az omegába járok
2022. jan. 16. 17:18
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Azért az utolsó napokhoz közelebb vagyunk annyival, hogy virológusok szerint se volt még olyan világjárvány ami szó szerint a Föld minden országába elterjedt. Ez úgy fog még fokozódni, hogy nem csak járványok lesznek mindenfelé hanem éhségek és földrengések is. :/
2022. jan. 16. 21:29
 10/13 A kérdező kommentje:
De akkor már ezt látni kellene, hogy egy szinttel romlik a jelenlegihez képest a világ helyzete minden téren szerintem, de úgy néz ki minden kezd vissza állni a rendes régi kerékvágásba az összeesküvés-elméletek bukására.. a vírust le fogjuk győzni, aztán annyi 😀 na de mindegy is csak szerintem izgalmas téma lenne ha tényleg akár megélnénk az utolsó napokat, én 27 éves vagyok, nem gondolom, hogy én megélném
2022. jan. 31. 10:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!