Szerintetek van visszaut Istenhez?

Felejtsétek már el az eretnek kettős predesztináciot most és mindörökké örökké. Nem keresztények akik kitalaltak hanem eretnekek. Keresztény református mint én nem hisz benne
Judas elárulta Jézust és ez az ő döntése volt. Jézus arra mondta hogy a kárhozat fia hogy elárulta őt. És Judas sose bánta meg igazán a bűnét csak a büntetéstől félt. O nem ismerte el Jézust udvozutonek csak felt isten haragjátol. És Jézus látta hogy nincs benne bunbocsánat. Meg már azelőtt is lopott a közös pénzből

19
Imadkoztam erted.
25
"Kérdező, ami történik, az közted és Isten között történik, ebbe mi azt hiszem, nem nagyon tudunk beleszólni, azon kívül, hogy sajnálunk, és reménykedünk, hogy Isten kegyelme még elérhető számodra. Kemény küzdelem lesz, hogy újra hinni tudj, és minden segítség jól jöhet, de nem hiszem, hogy a csalóka reménykeltés a jó segítség, hogy Isten "csak úgy" megbocsát, mert bajba kerültél, és beláttad a bűnödet."
Hat pedig de. Isten "csak ugy" megbocsat. Eleg egy sohajtas Isten fele, es mar nala is van. Mar nala is van. Vegig nala is volt.

Kérlek bocsáss meg, de ez szörnyű, amiket te írsz, teljesen lenyomod ezt az embert.
Isten igenis megbocsát. Megbocsátja az istenkáromlást is, akármilyen súlyos bűn is, Jézus kereszthalálában erre a bűnre is megvan a bocsánat!
Őszintén meg kell bánni a bűnt, sokat kell imádkozni, esetleg böjtölni és Isten megbocsátja az ilyen bűnöket is.

33 folyt:
Bocsánat, most láttam, hogy csak idéztél.
Akkor a #25-ben levő szövegre gondoltam és tőled #32 pedig elnézést kérek.

Én írtam a #25-öst is, meg a #28-ast is. Értem, hogy nem tetszik nektek, amit írtam, de attól lesz valami igaz, hogy tetszik nekünk? Ha jó érzést kelt valami a Bibliából az igaz, ha meg rossz érzést, akkor hamis? Akkor most objektív a Biblia vagy szubjektív? Nekem sem tetszik, amit írtam. Jobban tetszene, ha minden bűnre lenne bocsánat. De nem én, hanem a Biblia világosan ír több helyen a halálos bűnről, és rengeteg helyen int óva a Biblia az elpártolástól, attól, hogy valaki hátat fordítson Istennek, miután megismerte az igazságot. A Biblia itt ír a halálos bűnről: Zsidók 6:4-8, Zsidók 10:26-31, Jakab 1:15, 1Jn 5:16. János még hozzá is teszi, hogy ne könyörögjünk olyanért, aki halálos bűnt követett el. A halálos bűn akkor következik be, amikor valaki miután megismerte az igazságot, szándékosan és folyamatosan vétkezni kezd (ld. Zsid 10:26-31). Egy ponton nem lesz visszaút. Hol van pontosan ez a pont? Ez történt a kérdezővel? Nem tudom, mint már írtam. Lehet, hogy nem is ismerte az igazságot. Az egy nyomós érv az ő oldalán. Isten nagyon türelmes és kegyelmes. Ez is igaz. Én imádkoztam érte, mert bízom benne, hogy van még visszaút számára. Viszont nem én döntök, hanem Isten. Isten feltétel nélkül megbocsát mindenkinek. De ez egyoldalú a részéről, ettől még nem köttetett béke. Ahhoz, hogy valaki üdvözüljön, nem elég Isten, hanem az ember részére is szükség van, nevezetesen, hogy újra tudjon hinni, és meg tudjon térni a bűneiből. A hazugság nem fog neki segíteni. Az nem fog neki segíteni, hogy "Ó, ugyan már, minden meg van bocsátva." Ő nagy bajban van.
Ti nem ismeritek a Bibliát, és ezért engem tartotok keménynek. A Zsidók 6-ban és Zsidók 10-ben írt dolgok nagyon kemények. Miért nem olvassátok el?Vagy nem ismerős az a rész sem a Bibliából, hogy "Lásd meg tehát Isten jóságát és keménységét: azok iránt, akik elestek keménységét, irántad pedig jóságát, ha megmaradsz ebben a jóságban, mert különben te is kivágatsz." (Róma 11:22) Bizony, Isten brutálisan bánik azokkal, akik megtérésük után másodszor is megfeszítenék Jézust. Jézust nem lehet másodszor megfeszíteni, ez lehetetlen. Ha valaki folyamatosan és szándékosan vétkezni kezd, miután megismerte az igazságot, annak arra lenne szüksége, hogy Jézus újra lejöjjön a földre, és újra keresztre kellene feszíteni Jézust. Ez pedig lehetetlen, mert őt a mennynek kell befogadnia.
Szerintem ti tévelyegtek, mert nem veszitek komolyan, hogy milyen hihetetlenül nagy árat kellett Istennek fizetnie, hogy valaki megtisztulhasson a bűneiből. Mint aki Jézus vérét közönségesnek tartja, amit bőven lehet pazarolni: "óccsó az a vér, haver"! Ilyenek vagytok?
Most hadd adjak kíhívást azoknak, akik Isten helyett felmentették "csak úgy" a kérdezőt, akit nem is ismernek! Akkor legyetek annyira következetesek, hogy befogadjátok őt MOST RÖGTÖN a gyülekezetetekbe. Hiszen, ha így ítéltetek, akkor ő most már teljesen rendben van, akkor óriási áldás lehet nektek a vele való közösség. Ha meg nem akarjátok most rögtön, minden további nélkül befogadni őt, akkor mindek szájaltok itt óccsó kegyelemről és óccsó megbocsátásról képmutató módon?
üdv, Stefán

35
igen, johet az en gyulekezetembe MOST ROGTON (kiemeles toled)
nem azert, mert "ő most már teljesen rendben van", senki nincs teljesen rendben, te sem vagy most mar teljesen rendben
es ne predikalj, ismerjuk mi is a Bibliat
csak az eszedet jatszod, szerintem
ha te olyan szent eletu vagy, biztos nehez elfogadni, hogy igen, aki elfordult Istentol, es most ujra fele fordul, annak nem csak megbocsatja a buneit Isten, de mar nem is emlekszik rajuk
Isten soha senkit nem kuld el magatol

#35-re (#33-34 vagyok)
#37-38 már nagyon jól leírta a lényeget, csak kiegészíteném. Stefán kérlek hidd el, mi is ismerjük a Bibliát, én pl. 30 éve kezdtem a gyülekezeti kereszténységet, rendszeres bibliaolvasással. Találkoztam már ehhez hasonló esettel, ismertem olyat, aki otthagyta a gyülekezetet (hosszabb ideje), káromolta Istent, és az Úr jelezte, hogy imádkozzak érte. Olyan embert pedig aki tudatosan vétkezni kezdett, miután megismerte az igazságot, jó párat ismertem. Csak a Szentlélek káromlás az a halálos bűn, amit Isten nem bocsát meg, az ilyen bűnre, ami itt szerepel, még lehet bűnbocsánatot kapni. Ha valaki olyan állapotban van, hogy még Jézus Krisztushoz tud fordulni, és bocsánatot kér Tőle, akkor Ő megbocsát (lehet, nem azonnal, de megbocsát). Azt mondta, hogy aki Őhozzá jön, azt semmiképp nem veti ki (Ján 6,37)
Bocs, ha hibáztattalak, abból a szempontból jó, hogy ilyen részletesen leírtad a véleményed, hogy így jól ütköztetni tudjuk az álláspontokat. Könyvben is (pl. egy magyar keresztény lelkész könyvében is) olvastam már ugyanilyen álláspontot, mint a tiéd, de ez egy tévedés, ez az Igének a betű szerinti értelmezése.
Igazad van abban, hogy ez egy súlyos eset, az is lehet, hogy Isten keményen kezeli az ügyet, lehet, hogy sokat kell imádkozni, de akkor is megbocsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!