Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van visszaut...

Szerintetek van visszaut Istenhez?

Figyelt kérdés
Kereszteny csaladban nottem fel, mindig is hittem Istenben, de egy 2eve nagyon elkezdtem eltavolodni tole. Mindenert ot okoltam, sokszor szidtam es kijelentettem, hogy nem is letezik. Gunyolodtam rajt, letagadtam barataim elott. Teljesen eltavolodtam tole, mikozben a szivem melyen mindig is tudtam, hogy letezik csak en ugy gondoltam, hogy nekem jobb lesz nelkule. Most viszont olyan elethelyzetben vagyok amikor nagy szuksegem lenne a segitsegre es persze ilyenkor egybol eszembejutott, hogy van egy Isten aki tudna segiteni, de en eltavolodtam tole. Akartam imadkozni hozza, de egyszeruen nem ment, ugy erzem, hogy o ezek utan mar nem lesz kivancsi ram es sosem fog segiteni. Nemtudom mi tevo legyek.
2022. jan. 12. 09:52
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
63%

#17 én nem hiszek az örök kárhozatban. Ez rossz motiváció a megtéréshez. Jézus a hallgatósága egy részét inkább megbotránkoztatta, kiakasztotta. Valószínűleg te is megbotránkoztál rajta. Egy jó írás Jézus példázatainak értelméről.

[link]

2022. jan. 12. 12:55
 22/45 anonim ***** válasza:
87%
#21 jelenések könyve egyértelműen leirja hogy van tűznek tava ahol gyotrodes fustje felmegy orokkon örökké
2022. jan. 12. 13:01
 23/45 anonim ***** válasza:
62%

Az örök kárhozat számomra nem egyeztethető össze Isten szellemiségével. Van kárhozat, de arról ezt gondolom:

Mi lesz a pokolban?

https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow

Vannak más irodalmak is a témában, ha szeretnéd, azokat is megadom.

2022. jan. 12. 13:05
 24/45 anonim ***** válasza:
87%
#19 kérdező, térj Istenhez és nem kell félned a haláltól, minden aki hisz a Fiúban , örök élete van. Zsoltárok könyvét olvasgasd, felismerheted belőle, hogy Isten gondviselő, csak hozzá kell fordulni, és letenni a kevélykedésünket, hogy majd mi megoldunk minden helyzetet.
2022. jan. 12. 13:07
 25/45 anonim ***** válasza:
11%

Aki ennyire eltávolodott Istentől, annak idő kell, hogy visszataláljon. Ne is képzeljük, hogy ha szándékosan ellene megyünk Istennek, és kigúnyoljuk, aztán amikor bajba jutunk, egyet-kettőt imádkozunk, és meg lesz oldva minden problémánk. Hiszen a Biblia világosan írja, hogy ha mi nem hallgatunk Istenre, akkor majd ő sem hallgat meg mindket (lásd Zakariás 7:13).

Jó, ha belegondolsz, hogy Júdás is megtagadta Jézust és Péter is, Júdás nem volt képes megtérni, mert átlépte a halálos bűn vonalát, de Péter még meg tudott térni, ha keserves is volt számára. A Biblia szerint Júdás is megbánta és belátta a bűnét, vissza is vitte a vérdíjat a farizesoknak, mégsem volt számára menekvés a kárhozattól.

Kérdező, ami történik, az közted és Isten között történik, ebbe mi azt hiszem, nem nagyon tudunk beleszólni, azon kívül, hogy sajnálunk, és reménykedünk, hogy Isten kegyelme még elérhető számodra. Kemény küzdelem lesz, hogy újra hinni tudj, és minden segítség jól jöhet, de nem hiszem, hogy a csalóka reménykeltés a jó segítség, hogy Isten "csak úgy" megbocsát, mert bajba kerültél, és beláttad a bűnödet. Éppenséggel Isten mindenkinek mindent megbocsátott már Jézus halálakor, Júdásnak is, Adolf Hitlernek is és Joszif Sztálinnak is mindent megbocsátott, azoknak is mindent megbocsátott, akik elkárhoznak, tehát abban, hogy Isten megbocsát, semmi újdonság nincs, ami segítene rajtad. Nem Isten a szűk keresztmetszet, nem rajta múlil, hanem azon múlik, hogy egyáltalán lehetséges-e abból megtérni, amit a kérdező elkövetett. Ezt nem tudom, egyszerűen ezt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy nem szabad feladnod, akármekkora félelmek vagy önvádlások is fognak gyötörni. Csak ne add fel! Ha van még számodra kegyelem, akkor azt a szenvedéseid kitartó elviselésével nyered meg. Most aratod, amit vetettél, és iszol a keserű méregből, amit Istennek kevertél. Reménykedjünk, hogy vége lesz az aratásnak, mielőtt túl késő.

üdv, Stefán

2022. jan. 12. 13:42
 26/45 anonim ***** válasza:
63%
#25 hol.irja a biblia hogy judasnak nem volt menekvés a karhozatbol?
2022. jan. 12. 14:30
 27/45 anonim ***** válasza:
15%
Jézus úgy beszél róla, hogy "senki nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia" (Jn 17:12) Júdásra utalva.
2022. jan. 12. 14:40
 28/45 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező! Azért én a te esetedben jobbra számítok, mint Júdás esetében.

Isten megkegyelmezett Dávid királynak, aki házasságot tört és gyilkolt is. Igaz, büntetésként a születendő gyermekét Isten megölte. Dávid bűne súlyosabbnak tűnik (legalábbis számomra) a tiédnél.

Másrészt Isten szíve megesik azokon, akik szenvednek, ha akár megérdemelten is szenvednek a saját bűneik miatt. Valahogy nekem mindig az jön le, hogy ha elviseled a "harag idejét", akkor jobbra fordul a sorsod. Mikeás próféta is azt hirdette, hogy a büntetés lejárta után eljön a felfrissülés és a kegyelem ideje:

"De én az URat várom, szabadító Istenemben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem! Ne örülj bajomnak, ellenségem, mert ha elestem is, fölkelek, ha sötétségben lakom is, az ÚR az én világosságom. Viselnem kell az ÚR haragját, mert vétkeztem ellene. De majd ő intézi peremet, és igazságot szolgáltat nekem. Kivisz a világosságra, és gyönyörködöm igazságában."

"Van-e olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt, és elengedi népe maradékának büntetését? Nem tartja meg haragját örökké, mert abban telik kedve, hogy kegyelmet ad. Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, minden vétkünket a tenger mélyére dobja! Hűségesen bánsz Jákóbbal, kegyelmesen Ábrahámmal, ahogyan megesküdtél őseinknek a régi időkben." (Mik 7:7-9, 7:18-20)

üdv, Stefán

2022. jan. 12. 15:01
 29/45 anonim ***** válasza:
39%
Minek visszamászni a fára?
2022. jan. 12. 15:28
 30/45 anonim ***** válasza:
12%
#27 tehat judas karhozatra lett teremtve. Eleve elrendeles letezik
2022. jan. 12. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!