Szerintetek van visszaut Istenhez?

Írjatok levelet Istennek, én azt szoktam, mert írásban nekem könnyebb összeszedni a gondolataimat. Csak őszintén, akár pörölni is lehet vele, ha úgy érzed "nem ért meg". A szóbeli ima fontos része a hálaadás, megköszönni amid van, mert az sem evidens, hogy van, amid van (fedél a fejed felett, tanulhatsz, tudsz járni, látni stb)
Istent nem csak akkor kell keresni, ha kérnél tőle valamit, vagy segítségre szorulsz. Előbb térj meg.
Zsoltárok
50,16 A gonosznak pedig ezt mondja Isten: Miért beszélsz te rendeléseimről, és veszed szádra az én szövetségemet?
50,17 Hiszen te gyűlölöd a fenyítést, és hátad mögé veted rendelésimet!
50,18 Ha lopót látsz, mellé adod magad, és ha paráznákat, társalkodol velök.
50,19 A szádat gonoszságra tátod, és a nyelved csalárdságot sző.
50,20 Leülsz és felebarátodra beszélsz, anyád fiát is megszidalmazod.
50,21 Ezeket teszed és én hallgassak? Azt gondolod, olyan vagyok, mint te? Megfeddelek téged, és elédbe sorozom azokat.
50,22 Értsétek meg ezt, ti Istent felejtők, hogy el ne ragadjalak menthetetlenül:
50,23 A ki hálával áldozik, az dicsőít engem, és a ki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását.

... egyébként van visszaút, erről szól a tékozló fiú története.
Isten megbocsát, ha te is másoknak.
6,14 Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok.

"#3 csak egyet elfelejtesz hogy mindenki gonosz tehát te is. ne játszd a képmutatót"
Nem mindenki gonosz. Aki újjászületett Krisztusban, arra Isten igaz, bűntelen emberként néz

"Nem mindenki gonosz. Aki újjászületett Krisztusban, arra Isten igaz, bűntelen emberként néz"
1. János 1:8 Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor magunkat csapjuk be, és nincs bennünk az igazság.

#5 nem értette meg a mondanivalóját az idézett Zsoltár résznek.
8nak és 9nek is igaza van
szerintem felesleges ezen vitát nyitni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!