Igaza van a papnak?
345 fős településben lakók. Találkoztam a pappal. Azt mondja nekem , hogy nem látott a karácsonyi éjféli misén. Felháborítónak tartja hogy majdnem csak én nem mentem el a misére.
Vélemények?????

8
"Kamu" nagyon ravasz: egy kérdése alatt valaki azt mondta, hogy onnan lehet felismerni, hogy feltesz egy kérdést, és soha nem jön vissza.
Azóta néha visszajön, egy-egy igényes reagálás erejéig. Látod? :-D

Kérdező, levezetem neked.
1. Karácsony óta három vasárnap telt el, amikor kötelező szentmise látogatás van.
Tehát ha 3x voltál templomban, akkor 3x lett volna alkalma számonkérni rajtad, hogy miért nem voltál az éjféli misén, nem kell arra várnia, hogy az utcán meglásson.
Ha meg nem voltál háromszor azóta, akkor azt kérdezné, ugye.
2. A papok nem szoktak odamenni azzal emberekhez, hogy nem voltál és "Felháborítónak tartja". Maximum megkérdezi, miért nem voltál, de az is ritka, ugyanis:
3. A papok nem szokták észrevenni, hogy ki hiányzik, pláne ha csak egy. (Kivéve ha hatan szoktak járni és kivételesen csak öt van.) Pont az éjféli misén nem veszik észre, mert olyankor többen szoktak lenni, mint a normál miséken.
Tehát az általad megálmodott jelenet maximum úgy lenne reális, hogy a pap (aki még 8 másik szórványban pap és hétköznap ritkán látható az utcán) észrevette, hogy a templombajáró négy Erzsike néniből egy hiányzik vasárnap. Legközelebb mise után megkérdezi tőle, hogy Erzsike néni, csak nem betegnek tetszett lenni múlt héten?
Mit találsz ki hülyeségeket, azt akarod hallani, hogy a papok milyen szemetek és bele akarnak szólni, mi?

"Reális", hogy egy 300 fős faluban saját pap van és éjféli mise.
Az éjféli mise br nagyon szép, de mellesleg nem kötelező. Dec. 25. a parancsolt ünnep, ami lehet az éjféli is, de még a többi is aznap.
Kamunak tűnik, bocsi. Vagy poénkodott, csak te nem érted az iróniát.

"Az éjféli mise [...] mellesleg nem kötelező."
Ja igen, ezt akartam mondani.
Magában poénkodott, ahogy évek óta napi szinten poénkodik ezekkel a kamu kérdésekkel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!