Papnak hogy kell mondani ön Atyám vagy te Atyám? Tegezni kell a papot vagy magázni?
Nem kell az ön az atyam megszólítas elé.
Egyebkent magazás.
"Szia Uram!" is lehet jó?
Jézust idézve:
"Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.
Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van."
“Jézust idézve:
"Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.
Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van."
Ott a pont!
Jézus tudta előre…
Lepontozásom indul
3
2
1
Attól függ, milyen viszonyban vagy vele:
- "Üdvözöllek Atya!"
- "Üdvözlöm Atya!"
Bármelyik jó, ha olyan nextusban vagy vele.
Mi a mondat pontosan?
Amúgy - ha nem ismered jól - akkor magázni illik. Én így, hogy "Atyám" nem szoktam használni sosem. Vagy pl. "József atya" vagy "plébános atya". (ha tudom, hogy plébános)
Kedves 4-es, köszi, hogy figyelmeztettél. Akkor apukámat se fogom mostantól "apámnak" hívni, hanem helyette lesz csak szimplán "Gyuri".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!