Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nekünk miért tilos a harag,...

Nekünk miért tilos a harag, ha számos helyen a Bibliában Isten haragja van?

Figyelt kérdés
A harag jó, ha valakit felidegesítenek bedühödik. Isten képére teremtettünk.
2022. jan. 10. 11:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
20%

"még azt elfelejtettem, ha az istenetek igazságos akkor miért nem mondja el miért nem jó?"

Elmondta. Ez nem a te napod. Várd szépen csendben a kárhozatot, a gondolkodást meg hagyd ránk, hívőkre!

2022. jan. 10. 14:24
 12/32 anonim ***** válasza:
84%

nem mondta el, mindent megparancsolt és utána a hívők próbálják kitalálni miért, ha valójában elmondta volna akkor segíthetnél megmutatni hogy hol mondta

plusz keresztényként az a dolgod hogy segíts másoknak megtalálni az igazat, nem kárhozással fenyegetni a másikat

2022. jan. 10. 14:26
 13/32 anonim ***** válasza:
47%

"nem mondta el, mindent megparancsolt és utána a hívők próbálják kitalálni miért, ha valójában elmondta volna akkor segíthetnél megmutatni hogy hol mondta"

Tessék: [link]

"plusz keresztényként az a dolgod hogy segíts másoknak megtalálni az igazat, nem kárhozással fenyegetni a másikat"

Az ilyen nyafogós suttyóknak minek segítsek? Neked is vagy hárommilliószor elmagyaráztunk már mindent, mégis adod itt a debilt. HA valaki nem tudja, hogy miért rossz a gyilkolás, a hazugság, a harag, a csalás, stb, azzal mit kezdjek? Nem az én hozzászólásomtól okosodik meg

Másrészt van agyad, tudsz olvasni, nézz utána, ha érdekel. Sokunknak ment ez egyedül. Ne pedig itt nyivákolj, mint egy fürdős k...

"nem kárhozással fenyegetni a másikat"

NEm fenyegettelek, te magad választottad ezt az utat. Én egy tényt közöltem. Felelősséghárítás az megy

2022. jan. 10. 14:31
 14/32 A kérdező kommentje:

Különben az ateista barátunknak igaza van abban, hogy Isten csak parancsolgat. Ld. 10 Parancsolat és a többi...

Én pl. alkalmaztam a haragom a szomszédomnál, mert rosszat csinált ellenem. Úgy leordítottam a fejét, hogy majd elájult. Én megkönnyebbültem, azóta a szomszéd is kusban van. A haragot nem szabad visszafogni, mert akkor okoz kárt. Ha még jobban nem marad a seggén a szomszéd, akkor Isten segítségét kérem, hogy segítsen, büntesse meg. Ez is szokott működni. Nektek is kellene használni.

2022. jan. 10. 14:38
 15/32 anonim ***** válasza:
61%

Elolvastam a Bibliádat már magyarul és angolul is. Szóval légy szíves mutasd meg hogy isten hol és milyen indokokat ad.

"nyafogós suttyóknak"

"Ne pedig itt nyivákolj, mint egy fürdős k..."

"hárommilliószor elmagyaráztunk"

Nekem nem magyarázta el senki egyszer sem, plusz miért hívsz nyafogósnak?

Ez a keresztény szeretet hangneme?

"HA valaki nem tudja, hogy miért rossz"

Én tudom miért rossz. Szerintem az istened nem tudja miért rossz.

Szóval ha tudod miért rossz és valójában tudod hogy az istened is tudja akkor meg is mutathatod.

Mivel te hiszel benne ezért nyilán te tudod jobban.

"NEm fenyegettelek, te magad választottad ezt az utat."

Mivel nem hiszek benne, ezért inkább csak egy fenyegetés.

Bizonyítsd be és elhiszem.

"Én egy tényt közöltem."

Szerintem nem tudod mi az a tény.

Definíció: tény a tudományos kísérlettel, kutatással alátámasztott, és a közösség által elfogadott adat. Az utóbbi kitétel magyarázza, hogy a tudományos életben (időben, térben) is változik, milyen állításokat tartunk (tartanak) tényszerűnek és milyeneket nem: amit ma tényként fogadunk el, arról a jövőben sokszor kiderül, hogy mégsem az.

-wikipédia

"Felelősséghárítás az megy"

mivel az istened arra kért ha valaki számonkér a hitedről és okáról, akkor válaszolnod kell

Ez is a Bibliában van, ugye tudtad?

2022. jan. 10. 14:43
 16/32 Mansour ***** válasza:
97%
Ha már benned van a harag, akkor tényleg jobb kiadni, mint elfojtani. De a cél az lenne, hogy a harag érzését ne engedd magadban elhatalmasodni.
2022. jan. 10. 14:43
 17/32 anonim ***** válasza:
17%

"Nekem nem magyarázta el senki egyszer sem, plusz miért hívsz nyafogósnak?

Ez a keresztény szeretet hangneme?"

Nem, ez a siránkozók felé tárgyilagos hangnem. Amit te szeretetnek hívsz, az majomszeretet. Nyilván nem egy sátánista fog szeretetre tanítani egy hívőt.

És ezért vagy nyafogós, mert itt rinyálsz és próbálsz moralizálni. Kislányos dolog.

"Én tudom miért rossz. Szerintem az istened nem tudja miért rossz.í"

Ok, eddig négyfélét állítottál. Skizofrén vagy?

"Mivel nem hiszek benne, ezért inkább csak egy fenyegetés."

Én ki mondta, hogy a te szemszöged a mérvadó. Felőlem tartsd fenyegetésnek. Nem tud érdekelni

"Definíció: tény a tudományos kísérlettel, kutatással alátámasztott, és a közösség által elfogadott adat. Az utóbbi kitétel magyarázza, hogy a tudományos életben (időben, térben) is változik, milyen állításokat tartunk (tartanak) tényszerűnek és milyeneket nem: amit ma tényként fogadunk el, arról a jövőben sokszor kiderül, hogy mégsem az."

Na látod, hogy tényt közöltem! Köszi a megerősítést

"mivel az istened arra kért ha valaki számonkér a hitedről és okáról, akkor válaszolnod kell"

De arra is figyelmeztet, hogy a suttyóknak ne válaszoljunk. Gondolom tudod, hogy ez melyik rész. És a "kell" és a legyetek készen közt óriási a különbség. Mi van, nem találtad a definíciókat a wikipédiában? Anélkül nem tudsz gondolkodni?

"Ez is a Bibliában van, ugye tudtad?"

Tudtam, ismerem azt az igét. Persze te nem érted, hogy mit jelent

2022. jan. 10. 14:54
 18/32 anonim ***** válasza:
46%

#15!

Most Kreattival vitatkozol.

Jobb, ha tudod, hogy tőle csak letolást és ködösítést fogsz hallani, vagy beidézi neked az egész Bibliát.

Nem fog neked segíteni semmiben.

A végén meg majd közli, hogy ő győzött.

2022. jan. 10. 15:02
 19/32 anonim ***** válasza:
81%

"majomszeretet"

"nem egy sátánista fog szeretetre tanítani egy hívőt"

Na innen látszik, hogy mennyire nem vagy tisztában a világgal. Köszi hogy bemutattad. Mindenki aki nem ért veled egyet az "rósz", majom vagy sátánista.

"siránkozók felé tárgyilagos hangnem"

az hogy káromkodsz? az igen xd

"mert itt rinyálsz és próbálsz moralizálni"

bocsi, nekem a moralitás fontosabb, mint hogy káromkodva védjek egy istent

"Ok, eddig négyfélét állítottál. Skizofrén vagy?"

Kettőnk és az istened tudásáról beszéltem, mellesleg ennyit állítok amennyit akarok egy mondtaban.

ha nem érted mit írtam, akkor lehet olvasd el még egyszer vagy kérdezd meg hogy írjam le megint. Tudod mint egy normális ember.

"Én ki mondta, hogy a te szemszöged a mérvadó."

Mivel én nem hiszek benne ezért nem tudom 100%-ig a te szemszögedből nézni. De mintha ez nem lenne nyilvánvaló.

"Na látod, hogy tényt közöltem! Köszi a megerősítést"

Okés akkor mutasd meg azt a tudományos papírt ahol a "tudományos kísérlettel, kutatással alátámasztott" istenedről olvashatunk.

Vagy csak elfelejtetted az "és" szót a felsorolásban?

"De arra is figyelmeztet, hogy a suttyóknak ne válaszoljunk."

Nem, még magának a sátánnak is indokot kell adnod ha vele találkozol.

Ha igazad van akkor egy Bibliai idézetet adtál volna.

"Urunkat, Krisztust szentül tiszteljétek szívetekben, legyetek mindig készen rá, hogy mindenkinek megfeleljetek, aki csak kérdezi, mi az alapja reményeteknek."

Péter 1. levele 3.fej. 15

Szerintem nem ismered az igét :D

2022. jan. 10. 15:05
 20/32 anonim ***** válasza:
80%

tudom és ezt szoktam néha csinálni, engem nem érdekel ha lesz vagy még 100 üzenet közöttünk, de csak a saját inkompetenciáját mutatja meg minden üzenettel

én nyerek mindenképp

meg unatkozok xd

2022. jan. 10. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!