Ha meghal az ember tényleg a halála pillanatában Isten elé áll? És elkell számolnom mit tettem, hogyan éltem? Nagyon félek tőlle hogy Isten pokolra küld..
Én Keresztény Reformátuskent az ortodox álláspontot vallom magaménak. Mikor meghalsz van egy nem tudom magyarul de tudom mit akarok mondani egy Judecată Particulară. Tehát ahogy meghalsz a lelked Istenhez megy ki megítél ami abból áll.hogy lejátszódik benned az életed meg a tetteit és ha rossz vagy a pokolba, ha jó vagy a mennybe kerülsz. De ezek nem vészes állapotok mert testben támadunk fel és akkor lesz a véges itélet. Akik szenvedtek vertanuhalált Krisztusért azok automatikusan udvozultetnek tehát mégegyszer nem lesznek megitéltetve, sem.a Szentek akik már üdvőzültek. Azért tudnak az emberekért imádkozni.
Szóval a halottakért az élők tudnak imádkozni hogy üdvözüljenek vagy ne térjenek levaz udvossegrol mert mondtam hogy mennyszeru meg pokolszeru állapotba kerülnek de ez nem végleges. Jobbra és balra billenhet a mérleg mert a mennyszeru vahamiben is kiseteseknek lesznek kitéve.
Mikor eljön a Judecată Universală akkor a testük is feltámad és akkor újra Istenhez kerülnek de már testben és akkor dől el hogy Végleg hova kerülnek.
9
Igen, de nem biszex, csak mondja.
Ne lobbanj fel nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!