Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok az elragadtatásról?

Van 3 opció

Az elragadtatás

-a nyomorúság előtt a 7 év elején

-a 7 év közepén mikor a fenevad megszegte a szerződést és mielőtt elkezdi üldözni a hívőket

-a nyomorúság vége felé, de az Úr haragja (a poharak kiöntése előtt), tehát itt kell maradni, az antikrisztus idején.

Itt az én gondolatmenetem, és leírom miért gondolom, hogy csak a végén lesz SZERINTEM, aki nem ért egyet az is írja le mit gondol, és átbeszéljük. :)

Jelenések 13:5-7 És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig

6 Megnyitá azért az ő száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az ő nevét és az ő sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak

7 Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minen nemzetségen, nyelven és népen

Máté 24

6Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. 7Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. 8Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete. 9Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért. 10És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást

Márk 13:9 Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak és érettem, bizonyságul ő nékik.

10 De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között.

11 Mikor pedig fogva visznek, hogy átadjanak titeket, ne aggodalmaskodjatok előre, hogy mit szóljatok, és ne gondolkodjatok, hanem a mi adatik néktek abban az órában, azt szóljátok; mert nem ti vagytok, a kik szólotok, hanem a Szent Lélek.

12 Halálra fogja pedig adni testvér testvérét, atya gyermekét; és magzatok támadnak szülők ellen, és megöletik őket.

Lukács 21:16

Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek

Máté 24:29

Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.

30.

És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.

31.

És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

1 Thessalonika

Mert Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által

2022. jan. 4. 12:18
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Jeremiás próféta könyve 30:24 Nem szűnik meg az Úr felgerjedt haragja, míg végbe nem viszi, és míg meg nem valósítja az ő szívének gondolatait. Az utolsó napokban értitek meg e dolgot

A Jelenések könyvében a pecsétek feltörése akkor mire vonatkozott, ha az beteljesedett?

Hova ragadtatunk el, ha nem lesz már nagy nyomorúság? Mert pont az Úr haragja elől lesz elvileg az elragadtatás.

Jézus visszajövetelével meg az 1000 éves királyság itt a Földön.

2022. jan. 4. 14:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Ezek a jósolgatások semmire sem jók, csak arra, hogy elvegyék az idődet és energiádat attól, ami igazán fontos, hogy hogyan tudod követni Jézust a mindennapi életben.

Talán nem olvastátok az 1Kor 13:2-t? "Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek."

Ráadásul az ún. "végidő" nem is oylan titok, amit ember meg tudna fejteni, hiszen több helyen írja a Biblia, hogy nem lesz a világ végének semmi jele. Hanem csak spekulálgattok itt teljesen feleslegesen.

üdv, Stefán

2022. jan. 4. 19:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!