Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus a Tóra szerint élt? Nem...

Jézus a Tóra szerint élt? Nem találok semmit.

Figyelt kérdés

2022. jan. 3. 21:51
1 2 3
 21/23 tgt ***** válasza:

19-es: Ha túl tudsz lépni az én gyalázásomon, talán elolvashatnád azt a részt, amit beidéztél az Evangéliumból. Jézus pontosan megindokolja, miért nem szegték meg a szombat szabályait a tanítványai a kalásztépéssel. És talán utánanézhetnél, hogy a zsidók hogyan ünnepelték a szombatot.

Amúgy pedig Jézus azt mondta, addig marad érvényben a Törvény, amíg a Bibliából minden be nem teljesedik. Szerinted már minden bibliai prófécia beteljesedett?

2022. jan. 5. 19:21
 22/23 Zigethy válasza:
Jézus nem tagadta meg a Törvényt, viszont meghaladta azt. A jézusi út már túljutott a Törvényen.
2022. jan. 8. 21:07
 23/23 Blackice75 ***** válasza:

A Megváltó Yahusha(Jézus) volt maga Yahuah(Úr)Szava a megszületett Tora!

Őt az Atya küldte a saját nevében, hogy hús vér emberként képviselje Őt a szava vagyis a Tora által.

Neki nem volt saját neve , és saját akarata sem.

Ő az Atya nevét jelentette ki, ezért az Ő neve Yahusha, ami azt jelenti hogy Yahuah megszabadít.

A Yah az Atya nevének első három betűje, a sha pedig a héber yasha(jasha) szóból ered ami azt jelenti,hogy szabadulás, megmenekülés, és ezekből tevődik össze a Megváltó IGAZI NEVE a Yahusha! Soha nem hívták Őt jézusnak!

H3467 ‫יָשַׁע‬ (jášaʿ)

Hifíl

1) megszabadít, kiszabadít, megőriz, megtart, megment

2) segít, támogat, győzelemre vezet

Nifal

1) megszabadítják, megszabadul

2) megsegíttetik, megőriztetik, megtartatik győzedelmes állapotban

Etimológia: ige (verbum), vö. G5614 ωσαννα.

Ejtsd: jása.

(Óhéber BDB)

H3467 ‫יָשַׁע‬ (jášaʿ)

A) Kal

szélesnek, tágasnak lenni; bőségesnek, gazdagnak lenni (kikövetkeztetett jelentés)

B) Hifil

1) megszabadít, kiszabadít, megőriz

2) segít, támogat, győzelmet ad

C) Nifal

1) megszabadítják, megszabadul; megőriztetik

2) megsegíttetik; biztonságban van, győzedelmeskedik

Etimológia: alapszó; vö. G5614 ωσαννα

(Óhéber Gesenius)

--------------------

Ján 5:43 Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.

Ján 5:36 De nekem nagyobb bizonyságom van a Jánosénál: mert azok a dolgok, amelyeket rám bízott az Atya, hogy elvégezzem azokat, azok a dolgok, amelyeket én cselekszem, tesznek bizonyságot rólam, hogy az Atya küldött engem.

Ján 8:28 Monda azért nekik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem amint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Nem törölte el a Torát, hiszen Ő maga volt a Tora.

Yahuah szava a Tora, vagyis a Megváltó volt az Atya első alkotása, még a menny és a föld megteremtése előtt!

Minden válaszadó azzal a világi filozófiával érvel,hogy Ő már betöltötte a Torát és ezzel el is törölte azt, így nekünk már nem kell azzal foglalkoznunk.

Ez az egyik vers amivel érvelnek:

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Ő ezzel, megmutatta példázta azt számunkra , hogy a Tora szerint lehet élni emberként, vagyis bizonyságit tett a Toráról, példa,lévén ezzel előttünk,hogy kövessük Őt(éljünk a Tora szerint) ha szeretnénk elnyerni az üdvösséget.

Itt van egy vers ami erről szól:

Ez Saul vagyis Pál írása, és jóval a Megváltó mennybemenetele után van:

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.

Nézzük meg hogy a Róm 2:13 versben a törvény szót melyik szóból fordították le törvényként.

törvényt, G3551)

G3551 ὁ νόμος, -ου (ho nomosz, -u)

törvény

a) a mózesi Törvény (Mt 22:36)

b) a (mózesi) Törvény írott formája (Mt 12:5, Luk 2:23)

A Mózesi törvények, vagyis a Tora!

Mert aki betölti a törvényt (Tora) az a Megváltó igaz követője. Megváltó =Tora!

Az Írás(biblia) végig erről szól, a téves értelmezések a világi vallások hamis filozófiáinak tanításaiból erednek!

2022. jan. 15. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!