Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúk miért nevezik Istent...

A tanúk miért nevezik Istent Jehovának? Honnan jött ez az elnevezés?

Figyelt kérdés
Lehet valakinek teljesen egyértelmű a kérdesemre a válasz, de sajnos én nem tudom a választ. Nézzétek el tudatlanságomat kérlek.

2022. jan. 2. 00:35
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
17%
Vidiripi hogy ejted Jézus nevét?
2022. jan. 9. 13:02
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Jézus neve is összevetés eredménye?

"A »Jehova« változat a név mássalhangzóinak és az »Úr« jelentésű egyik szó (Adonáj) magánhangzóinak összevetéséből ered."

2022. jan. 9. 16:18
 23/36 anonim ***** válasza:
17%

Teljesen lényegtelen minek az eredménye, ne csapd be magad :)

Az eredeti kiejtés szerint ejted?

2022. jan. 9. 18:20
 24/36 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Teljesen lényegtelen minek az eredménye, ne csapd be magad"

Te se csapd be magad! Az egész világon az terjedt el hogy Istent Mennyei Atyának hívják!

Jézus is így szólította, sőt így tanította imádkozni is a tanítványokat!

A tanúknak még sem felelt ez meg! Oké de akkor a hiba miért felel meg nekik?

"Az eredeti kiejtés szerint ejted?"

A JHVH-nak nem ismert az eredeti kiejtése. Tehát ha akarnánk se tudnánk eredetileg kiejteni! De azt nagyon jól tudjuk hogy a Jehova biztosan nem az!

- Tudjuk! És ez tény!

Jézus neve hogy van ógörögül és hogy kell kiejteni? Az Újszövetség az ógörögül íródott! (koiné - amely a görög egy változata)

2022. jan. 9. 18:38
 25/36 anonim ***** válasza:
33%

Sejtettem, hogy nem fogsz rá válaszolni.

"De azt nagyon jól tudjuk hogy a Jehova biztosan nem az!

- Tudjuk! És ez tény!"

Jézus urunk nevének esetében mégsem zavar, kerülöd is a kérdést teljes erővel, nézz magadba hogy vajon miért :)

2022. jan. 9. 19:33
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Nem kerültem a kérdést!

Csak nem figyelsz! Ez a legnagyobb baj a tanúkkal és a szimpatizánsokkal, hogy nem figyelnek! Meg is vezetik őket rendesen!

"Jézus neve hogy van ógörögül és hogy kell kiejteni?"

2022. jan. 9. 20:13
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Régebben néztem, talán Jeshuának, de a pontos kiejtése nem bizonyított.
2022. jan. 10. 07:58
 28/36 anonim ***** válasza:
21# Ha egyszer tudod, hogy a tetragrammatont nem jehovának kell ejteni, sőt nem is tudjuk hogy kell, viszont a Biblia szerint Isten neve Mennyei Atya, akkor te miért nem hívod így?
2022. jan. 10. 08:23
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Hát ez az hogy nem tudod. Azért nem tudod mert nincs jelentősége. De a Jehova nevet annyira nyomják a tanúk és így ezzel foglalkozik is az ember!

De csak ez az oka hogy a tanúk ennyire nyomatják. Ezzel önmagában még nem is lenne baj!

A probléma ott kezdődik hogy aki utána néz a dolgoknak az rájöhet és rá is jön, hogy mi a helyzet a Jehova "névvel" kapcsolatosan!

És TUDJUK hogy összevonták! Tudjuk hogy a JHVH és az Adonaj összevonásából keletkezett!

A szervezetről nagyon is tudni lehet hogy nem tévedhetetlen, ezt el is ismeri!

- Tehát fogad el hogy ebben is tévednek!

2022. jan. 10. 15:58
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

"Azért nem tudod mert nincs jelentősége."

Ugye te is érzed, hogy ez nem érv?

Egyrészt nem a te hatásköröd eldönteni, hogy minek van jelentősége, másrészt továbbra sem értem mi ez a szelektív válogatás. Jézus Krisztus nevét ugyanúgy tévesen ejted, mégsem lovagolsz a témán, tereled ahogy csak tudod. Isten nevét is használhatod Jahveként, ha úgy jobban tetszik.

"a Biblia szerint Isten neve Mennyei Atya"

Orbán Viktor neve pedig miniszterelnök.

Eltekintve attól, hogy a Biblia egyáltalán nem azt írja, amit tényként állítottál itt be.

2022. jan. 11. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!