Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy élegyónás hogyan zajlik?

Egy élegyónás hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy kell-e előre jelezni a papnak, hogy szándékomban áll életgyónást végezni. Illetve lehet-e ezt Szentmisén kívül végezni. Esetleg elmenni a paphoz személyesen mondjuk a plébániára, ha ő is beleegyezik. Leginkább azért kérdezem ezt,mert elég sok bűnöm van. Az elmúlt pár napban átnézegettem pár lelkitükröt és hát jócskán vannak olyan bűneim egész életemből, illetve a közelmúltból is,amiket nem gyóntam meg. Nem rég ismertem meg igazságot és fogadtam be a Szentlelket és nagyon nyomják a szívemet a bűneim és úgy érzem hátráltatnak abban, hogy igazán megtudjam élni a hitemet ezért szeretnék tőlük megszabadulni minél előbb. Nagyon fontos lenne ez nekem, szeretnék szakítani a bűneimmel és úgy érzem igazán használna, ha letehetném a bűneimet végre. Tényleg rengeteg van és ezért gondoltam, hogy esetleg erre a Szentmise nem alkalmas, hiszen nem szeretném akadályozni a híveket sem abban, hogy gyónhassanak és azt hiszem ha mise elején beülnék a gyóntatószékbe bent lennék a végéig az fix. Illetve jó lenne azért megvitatni pár dolgot is egy pappal a bűneimmel kapcsolatban ezért jó lenne ha ezt megtudnánk ejteni Szentmisén kívül. Szóval mi lenne a legalkalmasabb ez ügyben? Írjak rá az atyára esetleg facebookon ezzel kapcsolatban?

Nem igazán vagyunk úgy beszélőviszonyban, de nagyon kedves és igazán lekiismeretes mind a két papunk és biztosan segítenének ha hozzájuk fordulnék ezzel.

#bűn #gyónás #Életgyónás
2021. dec. 30. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarod mások előtt, akkor a legegyszerűbb beülni a gyóntatófülkébe, és megbeszélni egy időpontot.

Ha ez nem gond, akkor szentmise után egyszerűen bemész a sekrestyébe, és megbeszélitek az időpontot.

2021. dec. 30. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Én ha elkezdenék gyónni nem tudom hány évig tartana, mindig más pap kéne jöjjön mert egy nem birna annyi időt ott ülni.
2021. dec. 30. 20:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Ünnepek előtt vannak külön gyónási alkalmak, esetleg érdemes olyankor, de biztos megoldható külön időpontban is.

Azt is el tudom képzelni, hogy neked nem egy nagyon hosszú alkalom kell, hanem majd több rövidebb. Mert maga a bűnök felsorolása nem tart olyan sokáig, a lelki vezetés pedig hosszabb időszakot ölel fel.

2021. dec. 30. 22:30
 4/5 anonim ***** válasza:

"Írjak rá az atyára esetleg facebookon ezzel kapcsolatban?"

igen

2021. dec. 31. 00:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Írj neki. Nekem kb. 40 percig tartott az életgyónásom, mert felnőttként bérmálkoztam, de gyerekként kereszteltek, ezért mindent meg kellett gyónnom. Durva volt, de nagy felszabadulást éreztem, és ez azóta is tart.
2021. dec. 31. 01:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!