Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten vagy ördöghöz tartozom?

Isten vagy ördöghöz tartozom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon érdekelne ez a dolog.

-Római Katolikusnak vagyok megkeresztelve, első áldoztam, de már nem járok templomba. De ugyan úgy hiszek Istenben, és Krisztusban.

-2 éve van baratnőm ő az első nekem, s neki is én vagyok az első.(szexben is mindenhogy)

-szeretetben élek, nem rátok másoknak, mindig a lehető legjobbat próbálom önmagamból kínozni.

-inni buliba szoktam, cigizni nem cigizni. Szeretek szórakozni s élni . Vidámak lenni

2021. dec. 30. 12:17
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

Nem hinném ,hogy az ördöghöz tartoznál, mindenki Istenhez tartozik. :)

Nyilván az ördög kísért, az ember pedig gyenge.

Ezért jó az, hogy kegyelemből üdvözülhetünk, nem a cselekedeteink által, mert akkor bebuknánk a sztorit. :D

2021. dec. 30. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Semmi olyasmi nincs a leírtakban ami gond lehetne Istennél. Ez a lényeg:

A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.

2021. dec. 30. 12:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Hit által, csakis kegyelemből van üdvösség, szóval tartozhatsz Istenhez :) alapvetően mindenki az Ő teremtménye, még a leggonoszabb ember is. Az már más kérdés, ha valaki szánt szándékkal elfordul tőle.
2021. dec. 30. 13:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem abból, amit leírtál, te is sejted, hogy a házasság előtti szexszel (paráznaság) és a részegeskedéssel komoly baj van, különben miért írtad volna ide? Az Ef 5:5-6 ír a paráznákról, hogy nem örökölhetik Isten Országát, vagyis nincs örök életük.

"Hiszen jól tudjátok, hogy egyetlen paráznának, tisztátalannak vagy nyerészkedőnek, azaz bálványimádónak sincs öröksége Krisztus és Isten országában. Senki meg ne tévesszen titeket üres beszédével, hiszen éppen ezekért sújtja Isten haragja az engedetlenség fiait."

A Gal 5:19-21 ír a paráználokdókról és a részegeskedőkről is, hogy nem öröklik Isten Országát.

"A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás, irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát."

Tehát milyen következtetést vonsz le ezekből? Én azt vonnám le, hogy ha nem térek meg ezekből, akkor Isten biztosan el fog ítélni az utolsó napon, nem mehetek a Mennyországba. Hiszen azt mondja az idézet, hogy "egyetlen paráznának" sincs helye Isten Országában. A másik idézet azt mondja, hogy "akik ilyeneket cselekszenek", nem öröklik Isten Országát.

Igen, van kegyelem azoknak, akik igyekezetük ellenére időnként elesnek, és vétkeznek. De akik szándékosan és folyamatosan bűnben élnek, azok számára nincs út a Mennyországba. Hiszen a keresztények arra vannak elhívva, hogy úgy éljenek, mint Jézus. Lásd 1Jn 2:6:

"Aki azt mondja, hogy őbenne [Krisztusban] marad, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt."

Szerinted Jézus paráználkdott vagy részegeskedett? Ugye, nem.

Ugyancsak írja a Biblia Isten elvárását a szent hitre. A szent hit nem ábrándozás arról, hogy megváltott vagyok a bűnös életem ellenére. A szent hit azt jelenti, hogy a Szent, a Krisztus bennem él, és Ő megőriz a bukástól, megőriz attól, hogy a bűneim uralkodjanak felettem. Ld. Júd 1:20-23:

"Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által, tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várva a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát az örök életre. Könyörüljetek azokon, akik kételkednek, mentsétek meg őket kiragadva a tűzből. Másokon is könyörüljetek, de félelemmel, utálva még a ruhát is, amelyet testük beszennyezett."

Csak képzeld el, hogy találkozol egy igazi kereszténnyel, aki valóban szent életet él (mivel csak a szent élet folytatódik az örök életben), és amikor megtudja, hogy te paráználkodsz és részegeskedsz, akkor látod az arcán az undort, nem akar hozzád nyúlni, még a ruhádhoz sem! Én tudom, mert én átmentem ezen! Amikor még megtérésem előtt megtudták rólam, hogy milyen szexuális bűnöket követtem el, és közel mentem az egyház egyik tagjához, hogy megérintsem, ő elhúzódott, és azt sem akarta, hogy hozzáérjek. Tisztátalan voltam, ő meg nem volt tisztátalan. Azt hiszem, erről eleget mondtam, de a lényeg, hogy meg lehet változni és meg lehet térni. Ézs 1:18:

"Jöjjetek, rendezzük vitás ügyeinket! – mondja az ÚR. – Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehettek, mint a gyapjú."

üdv Stefán

2021. dec. 30. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!