Elolvassam a bibliát? Vagy felesleges pénz kiadni rá?

Ha kereszténynek tartod magadat, akkor gondolom érdemes.
Ha nem és nem is tudsz semmit a Bibliáról, akkor is érdemes lehet időt szánni rá, mert az európai alapműveltség része. De nem feltétlenül muszáj egyből magának a Bibliának nekiesni, mert hamar elfog menni tőle a kedved. Biztos vannak róla ismeretterjesztés célú összefoglalók, vagy "modernizált" kiadások.

Erre attól függően fogsz választ kapni, hogy ki adja. Egy keresztény szerint nyilván el kell olvasnod, mert ebben találod Isten üzenetét, a megváltás történetét. Egy muszlim azt mondaná, hogy inkább a Koránt olvasd, mert az hitelesebb, bár ők is elfogadják a Tóra és az Evangélium nagy részét. Egy művel ateista azt mondja, érdemes olvasnod, mert a kultúrád része és sok része erkölcsileg hasznos lehet. Egy debil fanatikus ateista pedig óva int tőle.
De teljesen ingyen hozzáférhető, nem kell érte pénzt adni se.

5... hát azért tegyünk hozzá az ateizmus nem épp az akdémikus embereket nemzi ki magából!
a muszlim meg lehet papíron elfogadja de nem is azért van évente +20 terror támadás minden évben már 20 éve folyamatosan...
egy keresztény sem fogja azt mondani hogy az az igazság hanem ez az ő dolga lesz...
a kérdés amúgy csak a napi keresztény provokálás csak szólok... :/ naponta jellennek meg ezek a kérdések hogy az egyház meg kereszténység elveszi a hétköznapi emberek pénzét!

"5... hát azért tegyünk hozzá az ateizmus nem épp az akdémikus embereket nemzi ki magából!"
Ateista vagyok, több diplomám van és EGY emberről tudok a sok szaktársam közül, aki vallásos volt.

8 te a 9-es vagy?
ok nekem is vannak végzettségeim meg eléggé sikeres vagyok... konkrétan jobban keresek mint a legelismerőbb végzettségű emberek több éves tapasztalattal (ugye orvos és ügyvéd...)
de lehet csak hazudok mert ez a gyakori :) és hát ja megtehetem meg mások is :P
na várj mondok jobb példát!
a cigányság "80-90%" zűrös de "10-20%" jóra való normális életet él
na most akkor rá lehet mondani a cigányokra hogy ugyan olyan normális népek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!