Testben vagy lélekben támad fel az ember?
Aki Jézus mellett lógott a kereszten annak azt mondta,hogy még ma velem leszel.
De Jézusnak is kellett 3 nap a feltámadáshoz arról nem is beszélve,hogy testben támadt fel.
Aztán ott van,hogy Jézus 2. eljövetelégi senki sem támad fel.
Akkor mijük kerül a mennybe vagy a pokolba?
Ha Isten a földre teremtette az embert,testbe akkor miért kerülne a feltámadása után egy nem földi helyre nem ember testbe?
Mit jelent az, hogy "lélekben feltámadni"?
A Hiszekegyben a test feltámadásáról van szó.
3, Értem,de akkor miért beszélnek egy különálló lélekről ami a halál után megítéltetik és ide vagy oda kerül.
Főleg amit még kínoznak is.
Erre több különböző elmélet is van, de az biztos, hogy "A feltámadás" testben fog történni.
Érdekes kérdés, én is gondolkodtam rajta, hogy milyen testben támadunk fel. Találtam róla egy jó írást.
Miféle vigasztalásod van a testnek feltámadásából?
" Értem,de akkor miért beszélnek egy különálló lélekről ami a halál után megítéltetik és ide vagy oda kerül.
Főleg amit még kínoznak is."
Szerinted lehet kínozni valamit, aminek nincsen agya, érzékszerve?
Nem tudom, de van egy elképzelésem. Kezdeném azzal, hogy Jézus teljes válasza az egyik halálraitélt gonosztevőnek Lukács evangélista szerint így hangzott:
„Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.”
Jézus nem azt mondta, hogy vele lesz a menyben, hanem a paradicsomban, tehát az ember bibliai bűnbeesése előtti állapotban, vagyis a tudat vagy lélek semleges állapotában.
A feltámadás mint ahogy a vallások ábrázolják, szerintem csak nagyon ritka kivételeknek van félretéve. Közülünk majdnem mindenki a reinkarnació hosszú sora végén éri el a tudatnak azt a magas színvonalát melyen a reinkarnáció nincs tovább a napirenden.
Minden a tudaton múlik, az egész universum a tudat kivetítése, és mi is a testünkkel, a személyiségünkkel valójában a tudatunk kivetitései vagyunk az anyagi világban.
Tudhatjuk azt is hogy a menny és pokol nem földrajzi helyek, hanem a tudat szélsőséges állapotai.
Egy másik dolog az, hogy az ember folytonosan változik, azörök élet feltétele a változás. A halál is egy változás, méghozzá nagyon kíméletlen. De van a halálnak egy alternatívája, ez az, amelyen Jézus átment a színeváltozása alkalmával. Ez alkalommal a test átszellemül, a tudat kibővül, az ember teljes lénye tökéletesül. Jézus színeváltozása alkalmával megkapta a biztonságot, hogy tovább fog élni egy átszellemült testben tökéletesebb mint valaha volt.
Elképzelésem szerint nekünk is egy ilyen színeváltozáson kell átmennünk, akkor egy emberhez méltó nagyszerű módon átmegyünk a szűkséges változásokon. Nem válunk halhatatlanná mert egy nemes cél érdekében vállalhatjuk a halált, mint ahogy Jézus tette, de továbbá nem kényszerülünk elszenvedni.
Azok akik a reinkarnációjuk sora végére értek egy ilyen szineváltozáson mennek át, és többé nem kívánnak visszatérni az anyagi világba, de módjukban áll a volt személyiségeik barmelyikét ismét, felvenni. Ezt tette Jézus is, felvette halála előtti személyiségét, oly élethűen, hogy tanítványai nem kételkedhettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!