Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem sajnálta szodoma és...

Isten nem sajnálta szodoma és gomora lakosait annak ellenére hogy jogosan járt el ?

Figyelt kérdés
Mégis csak emberek ők is hiába gonoszak de tudom ezt mi nem tudjuk megérteni Isten nem ember másképp gondolkodik
2021. dec. 27. 15:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Az ilyen történetek lényege az, hogy az ember felsőbbrendűnek érezze magát az ellenségénél és meg tudja ölni. Erre tanít ez a történt.

Ha sajnálatot, irgalmat mutat, akkor a történet írói is ezt a tanulságot adták volna át a bárányoknak. Az pedig, aki empátiával van embertársai iránt, nehezebben vehető rá a gyilkosságra.

Aki nem az ószövetség kegyetlen, vérszomjas istenét imádja, az halállal lakol. Ezt a gondolkodásmódot nem lehet sajnálattal elültetni a hívei fejében. Ha ez az isten sajnálná az embereket, akiket megölt, akkor az egész monoteista hit teljesen más lenne.

2021. dec. 27. 15:38
 2/15 anonim ***** válasza:
69%

A szodomaiak és gomoraiak nem csupán homoszexuálisok voltak, hanem ezen felül szexuális erőszaktevők is. Olvasd el a bibliai történetet, és láthatod belőle, hogy "égig hatottak a jajkiáltások Szodoma és Gomora miatt". Amikor a két angyal megérkezik Lóthoz Szodomába, a város apraja-nagyja (!) összegyűlik a házánál, és azt követelik, hogy adja a ki a két angyalt (akik nyilván fiatal férfinak látszottak), hadd erőszakolják meg őket. Ha az angyalok nem verik meg a szodomaiakat vaksággal, akkor rátörik az ajtót Lótra. Persze a homoszexualitás és az erőszak csak afféle tünetei voltak valami nagyobb bajnak: az istenfélelem és az irgalmasság teljes hiányának. Manapság elterjedt az a nézet, hogy az ember lehet a maga ura. A Biblia ennek teljesen ellentmond, azt állítva, hogy az ember mindenképpen szolgájává válik valakinek vagy valaminek. Aki nem féli Istent, az előbb-utóbb az ördögök szolgájává válik, ergo Isten ellensége lesz. Mint minden Úr és király, Isten is elpusztította a múltban, és el is fogja pusztítani a jövőben is az ellenségeit. Persze mindig ad időt és lehetőségeket a megtérésre, de a türelme nem végtelen Istennek sem.

Hogy mennyire sajnálta Isten a szodomaiakat és gomorraiakat? Ezt nem tudom, majd kérdezd meg Istentől az ítélet napján, ha lesz rá lehetőséged. A Biblia azt írja, hogy Isten elsősorban az eljövendő korok embereire tekintve, intő példaként tette azt szodomával és gomorrával, amit tett. Lásd 2Péter 2:6. Azért tette, hogy az eljövendő korok emberei okuljanak, és ne kövessék az istentelenek példáját.

üdv Stefán

2021. dec. 27. 15:55
 3/15 anonim ***** válasza:
38%

Stefannak igaza van. Azt hiszem, hogy amíg fogalmad sincs arról, hogy mennyire gonoszok voltak azok az emberek kérdező, addig jó neked, mert te valószínűleg távol állsz attól az állapottól. És ez mindenkire igaz.

Talán próbáld meg a náci kegyetlen vezetőket a helyzetbe képzelni. Engem sokkolt például az a történet, hogy merő szórakozásból egy náci nő összekötözte egy szülő nő lábait és ezt élvezte. Sírtam rajta. Most ezt a kegyetlenséget képzeld el egy egész városra ki vetítve többszörösen.

Még mindig áll a kérdésed?

2021. dec. 27. 16:38
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen a válaszokat de lehet válaszolni nyugodtan akinek van kedve hozzá
2021. dec. 27. 16:49
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
#2 megtérni? De hová? Mindennap mondjàtok de nem látszik ez a nagy megtérés sőt ujra es ujra elmondjatok meg annak is aki megtert.
2021. dec. 27. 16:52
 6/15 anonim ***** válasza:
56%

"Engem sokkolt például az a történet, hogy merő szórakozásból egy náci nő összekötözte egy szülő nő lábait és ezt élvezte. "

Milyen nàci nő? Miről beszélsz? :D

2021. dec. 27. 16:55
 7/15 anonim ***** válasza:
33%

Amúgy ez a nácis hasonlat azért vicces/szomorú, mert a nácik melegeket is öltek. Stefán pedig azzal érvvel, hogy azért nem baj, hogy isten megölte azokat az embereket a két városban, mert homoszexuálisok voltak.

Erre a harmadik válaszadó azt írja, hogy Szodoma lakosai a nácikhoz hasonlóak voltak.

Mindenesetre érdekes gondolkodásmód. Nekem Isten tűnik a nácikhoz hasonlónak ebben a sztoriban így, nem pedig Szodoma meg Gomora lakosai. De ok.

2021. dec. 27. 16:59
 8/15 Demion ***** válasza:
75%

"A szodomaiak és gomoraiak nem csupán homoszexuálisok voltak, hanem ezen felül szexuális erőszaktevők is."

És a nők? A gyerekek? A csecsemők? Ők is mind erőszaktevők voltak? Vagy nekik miért kellett meghalniuk?

2021. dec. 27. 18:23
 9/15 anonim ***** válasza:
94%
Ha mind bűnözők voltak, kik voltak az áldozatok? Az áldozatok miért bűnhődtek ugyanúgy? Isten teremtményei voltak ők is, miért kellett kiírtani őket? Sterilizálhatta, vagy megtéríthette volna őket.
2021. dec. 27. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:
78%
#9 ne keresd a logikát a Teremtőben.
2021. dec. 27. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!