Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz beszéd ez?

Igaz beszéd ez?

Figyelt kérdés

Interneten találtam, egy hívő posztolta.

Hogy mi is az ÖRDÖGRE való hallgatás???

Minden dolog ami nem egyezik meg URUNK beszédével,az,az ÖRDÖGTŐL VALÓ.

2021. dec. 21. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Jézus csak azt mondta, hogy az ő juhai hallgatnak a hangjára. Azt nem fejtette ki, hogy akik nem az ő hangjára hallgatnak, azok még kikre másokra hallgathatnak. Az ördög volt a kezdeti forrása a hazugságoknak, és ez az ördög önzéséből jött, de most már az emberek is jól eltanulták tőle. Sok ember ezen felül teljesen őszintén hisz bizonyos hazugságokban (pl. olyan dolgokban, ami ellentétes azzal, mit Jézus mondott), és terjeszti is azokat. Sajnos az őszinte vélemény nem azonos az igazsággal. Mivel a világ ennyire teletöltődött hamis dolgokkal, hamis eszmékkel, hamis tanításokkal, és még az sem mondható, hogy akik ezeket terjesztik, tudatában lennének, hogy kárt okoznak, ezért manapság tényleg nagyon fáradságos rájönni az igazságra. De mivel Jézus azt mondta, hogy ha szót fogadunk neki, akkor megismerjük az igazságot, és az igazság megszabadít minket, ezért mégis van lehetőség kitalálni a dzsungelból.

Jn 8:31-32 "Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."

üdv Stefán

2021. dec. 21. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez szerintem nem igaz beszed, hanem sarkitas. A vilag nem csak fekete-feher, hanem annal sokkal szinesebb. Sokkal bonyolultabb annal, mintsem mindent egyertelmuen fel lehessen osztani jora es rosszra.

Egyes hivok ezert szeretnek sarkitani, mert igy egyszerubbnek tunik ez a bonyolult vilag, kevesebbnek benne a lehetoseg, konnyebbnek tunik rendszerezni, beskatulyazni a benne torteno dolgokat.

Ez bizonyos szempontbol affele digitalizalasa a szamunkra analogkent mukodo vilagnak.

2021. dec. 21. 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:

"Hogy mi is az ÖRDÖGRE való hallgatás???

Minden dolog ami nem egyezik meg URUNK beszédével,az,az ÖRDÖGTŐL VALÓ."

Akkor sok sérült meg stb kárhozik el. jo nagy marhaságot posztolt mert akkor megyünk a levesbe

2021. dec. 21. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt is mondta, hogy mondhatna még sok mindent, de akkor még nem tartott ott a világ, hogy tudták volna az mi egyáltalán, ezt még én is tudom ateistaként xd
2021. dec. 21. 20:51
 5/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Amit te egyszerűen fogalmaztál, azt Krisztus így mondta el: "Ekkor volt a felavatás ünnepe Jeruzsálemben. Tél volt, és Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók ekkor körbevették őt, és ezt kérdezték tőle: „Meddig tartasz még minket kétségek közt? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan!” Jézus így válaszolt nekik: „Megmondtam nektek, és mégsem hisztek. A cselekedeteim tanúskodnak rólam, amelyeket az Atyám nevében teszek. De ti nem hisztek, mert nem vagytok az én juhaim. Az én juhaim figyelnek a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Örök életet adok nekik, és soha, semmiképpen nem pusztulnak el, és senki sem fogja kiragadni őket a kezemből. Akiket az Atyám nekem adott, mindennél értékesebbek, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egyek vagyunk.”

A zsidók megint köveket kaptak fel, hogy megkövezzék őt." János 10:22-31

2021. dec. 22. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:

@5 "Én és az Atya egyek vagyunk."

Tehát akkor Isten=Jézus=Mihály arkangyal?

2021. dec. 22. 15:24
 7/7 KZitus ***** válasza:

"Tehát akkor Isten=Jézus=Mihály arkangyal?" -nem tudom hogyan vezetted le ezt az egyenletet a János 10:22-321-ből.

pl. Te hogyan lehetsz ez apáddal egy?

Jézus így volt egy az Atyjával: "Az én juhaim figyelnek a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Örök életet adok nekik, és soha, semmiképpen nem pusztulnak el, és senki sem fogja kiragadni őket a kezemből. Akiket az Atyám nekem adott, mindennél értékesebbek, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből." János 10:27-29 - itt két személyről beszél Krisztus: magáról és az Atyjáról, akárcsak itt: "Jézus erre ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak azt teszi, amit az Atyától lát. Mert amiket az Atya tesz, ugyanazokat teszi a Fiú is." János 5:19 -itt már egyértelműbb mitől "eggyek". Az egységükre Krisztus másik magyarázata: "Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« János 14:9

"Jézus ezt válaszolta neki: „Ha valaki szeret engem, megfogadja a szavaimat, és az Atyám szeretni fogja őt. Az Atyámmal elmegyünk hozzá, és együtt fogunk lakni vele." János 14:29

Ha összevetjük Jézusnak ezeket a szavait a János 17. fejezetében feljegyzett imájával, az szintén megerősíti, hogy itt nem arra utalt, hogy ő és az Atyja egy istent alkotnak, hanem arra, hogy ugyanaz a szándékuk, és együttműködnek: itt olvashatod: János 10:25–29; 17:2, 9–11.

Ez különösen nyilvánvaló abból, amikor ezt kérte az Atyjától a követőivel kapcsolatban: „egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk” János 17:11.

2021. dec. 22. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!