Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy hiszek Istenben?

Figyelt kérdés
Már egy ideje keresztény vagyok, de nem tudom hogyan beszéljek erről. Nektek hogy volt? Hogyan legyen mindennapi és nem kínos és hogyan ne feltételezzék, hogy valaki kimosta az agyamat?

2020. aug. 30. 15:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha ennyire számít, hogyan mondod el, szerintem akkor, amikor amúgy is szóba kerül egy film által vagy próbáld te felhozni ezt a témát, pl. kezdj el olvasni egy vallással foglalkozó könyvet, azt említsd meg és kezdjetek el beszélgetni erről, akkor mondd el a véleményedet, persze ez azon is múlik, ők mennyire mennének bele a beszélgetésbe.
2020. aug. 30. 16:30
 2/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem ertem ezen mit kene elmondani. Nem bun de nem is mennyei ereny. Max megosztod azokkal a hited akik azonos allasponton vannak veled. Udv a gyakorin xd
2020. aug. 30. 17:23
 3/17 A kérdező kommentje:
Jézus azt mondja, aki szégyelli az ő beszédeit az emberek előtt, azt ő is szégyellni fogja Isten előtt.
2020. aug. 30. 17:38
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
Ahová jársz gyülekezetbe, ott nem tud segíteni a pásztor? Biztos találkozott már ilyen helyzettel.
2020. aug. 30. 17:39
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem járok sehova gyülekezetbe.
2020. aug. 30. 17:42
 6/17 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező a biblia egy szinten e téren baromság. Magad Istenét megválasztod de ne feltétlen erre épits amit leírnak. Sokszor manipulálták.

Tegyül fel ha Szüleid tiszteletlenségnek veszik hogy hiszel Istenbe, de tíz parancsolat leírja hogy tiszteld anyád és apád akkor leálsz a hitről? Ez paradoxon.

Majd alakul az egyéni kis hitet de ne egy mindennek megfelelő vallást válaszd magadba amit minden áron követni kell hanem a szeretet részét. Így nem fognak tudni se a szentségesek sem az ateisták sem beléd kötni.

2020. aug. 30. 17:52
 7/17 anonim ***** válasza:
14%

Úgyis tudom, hogy a mögöttes szándék a reklám. És nem vagyok keresztény. Ha a gyerekem volnál, azért beszélnélek le róla, mert szeretlek. Nem értem miért van szükséged lelki pásztorra, miért érzed magad birkának valónak, bűnösnek, miért bünteted magad.

Nem lennék ezért az ellenséged, valahol magamat is hibáztatnám. De azt kijelenteném, hogy az én pénzemből ne tartsd az egyházat. Menj el dolgozni azt a saját pénzeddel azt csinálsz amit akarsz. Ha vezekelni, szenvedni akarsz, akkor hagyj ki belőle. Ha a körömben nem beszélsz a vallásról és nem rajtam akarsz élősködni nem bántanálak. De ha bajban vagy, kérj segítséget az egyháztól, ha oda adod a pénzedet és rájuk hallgatsz. Ne akarj magaddal rángatni engem. Ha szenvedni akartál, hát szenvedj. Ha ez a sorsod nem akadályozhatom meg. Ha nem vagy életrevaló, nem tudlak sajnálni. Ha belehalsz egyházi temetésről, azért gondoskodnék neked.

2020. aug. 30. 18:14
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Ha keresztény egyházat követed akkor nehezn feltételeznék, hisz valóban úgy van.
2020. aug. 30. 18:16
 9/17 anonim válasza:
91%
"Anya, Apa, hiszek Istenben."
2020. aug. 30. 18:45
 10/17 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem a jehovistáknál vagy a hitgyüliseknél tértél meg, akkor nincs okod szégyellni magad. Azok tenyleg kimossák ugyanis az ember agyát, sőt még az adventisták is valamennyire (én oda jártam).

Mondd el simán. Meg aztán lehet, a szüleidet nem is fogja érdekelni egyáltalán, így megdöbbeni sem fognak.

Üdv, egy agnosztikus ateista

2020. aug. 30. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!