Már rég óta muszlinak érzem megam, muzulmán szeretnék lenni . De nem tudom hogy hogy mondjam el a szüleimnek. Mennyire elfogadhatón ez Magyarországon? Vannak közösségek?
Ismered az iszlám vallás Szent Könyvét, a Koránt?
(A neten eléred magyarul, de könyvben is megveheted.)
Ismered az iszlám nőkre vonatkozó előírásait?
Ismered a muszlimok vallási előírása szerinti kötelezettségeket?
Előbb jól nézz körül!
.
Igen, vannak nálunk is muszlim közösségek.
Megint itt a 26%-os, aki konkrét utalásokat emleget, de ha megkéred hogy idézze, akkor csak annyit tud mondani, hogy valahol biztos ott van benne :D
Mivel nem ismerünk téged vagy a körülményeidet, erre nem tudunk válaszolni. Ha régóta muszlimként élsz, akkora szüleidet nem érheti meglepetés. Amikor én jelentettem be, meg se rebbent a szemük.
Mivel a kérdésebdből látszik, hogy nem ismered annyira az iszlámot és hogy valószínűleg még fiatalkorú vagy, én is azt tanácsolnám, mint a többiek: olvass még utána sokat, győződj meg róla hogy ezt akarod. Tizen-huszonévesen az ember még nagyon sokat változik a nézeteiben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!