A keresztyének miért díszítenek fát?
A Bibliában nem szerepel a Sol Invictus, azaz a legyőzhetetlen napisten napja, ami december 25-re esik, hogy ekkor kellene a napot imádni.
Az sem szerepel az Úr parancsai között, hogy az úrvacsorai kenyeret ezen a december 25-ei napisten kultusz napján giccses nap alakú tartóban kellene felemelgetni, és imádni.
Ez nem más, mint különböző vallások összegyúrása, szinkretizmus.
A protestáns vagy megreformált keresztény közösségekben nincsen sem december 25-én, sem máskor nap alakú giccses tartóba rakott tészta mutogatása, és imádtatása.
A bibliai úrvacsora az nem ez, Jézus tanítványai kenyeret és bort fogyasztottak, a napisten napjának (december 25) kiemelése nélkül, a napimádás külsőségei nélkül.
A Sol Invictus, a legyőzhetetlen napisten napja december 25-én van, ezt nem én találtam ki.
Ahol ezen a napon nap alakú giccses tárgyat imádnak, ott a pogány hatás nyilvánvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!