Hívő szempontból mennyire oké a kegyelemdöfés?
Tegyük fel, hogy háború van. Harcos társad testét helyrehozhatatlanul szétzúzta egy gránát és annyira szenved a fájdalomtól, hogy könyörög, hogy öld meg. Ilyen esetben mennyire lép érvénybe a ne ölj parancs?
Úgy tudom, hogy a hívők az eutanáziát is gyilkosságnak tekintik. Kb. ott is hasonló a helyzet.
Ceaușescu idő Nagyvárad Jan még nem voltak ezek.a fájdalomcsillapító ragtapaszok és ha a rák elterjed akkor fájdalmat okoz. Még lehet morfium se volt.
Apukám is Rajna halt meg de már 2015- Ben és jöttek a penticostal.orvosok mindennap akik a fájdalomcsillapítókat beadják neki így nem ordított.
Az, hogy mindketten ott vannak, az az ők döntése volt! A választásuk következményeit miért Istentől kérnéd számon?
A Biblia azt írja, Sátán a kezdetektől emberölő volt....soha nem kímélte az embert a kínoktól!
Hívő szempontból ezzel értek egyet: "Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyét. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké.
Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak." Ézsaiás 2:4,5 Ha MINDEN ember megfogadná ezt a tanácsot, nem lenne az a szituáció, amelyről írtál. Ha pedig mégis, akkor is Istennek van igaza, mert "amit vet az ember, azt fogja learatni is". Minden tettünkre igaz ez, nem csak az általad kitalált szituációra.
De amit leírtál, az tényleg megtörtént a második világháborúban. Egy túlélőtől hallottam - sajnos.:-(
szerintme pocsék és nem csak a Tízparancsolatban foglaltak miatt is, hanem azért, mert minden élőlény néha szenved, rottyon van, agonizál, és annyi mindent skippelünk, a halál az legyen már természetes hogy aztán ez a halandó test elbomoljon a fenébe, és ennyi vót. c'est la vie.
na de ennek ellenére az eutanáziát meg hasonlókat én értem hogy miért lehet egy jó megoldás, és nem ítélek el senkit aki ezt választja. sőt, szerintem ez egy megfelelő eljárás lehet leszabályozott körülmények között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!