Kötött feltételekhez a megváltás, mitől függ, kinek adatik meg, elég ha hittel elfogadom Jézus halálát és feltámadását?
Jézus szerint "aki mindvégig kitart az üdvözül".
Vagyis bizonyos feltétele az üdvösségnek az álhatatosság mindvégig. Sokan igyekeznek bemenni a szoros kapun de kevesen jutnak be. Mert nem lesznek álhatatosak. Miben kell álhatatosnak lenni? Egy fő elv húzódik végig a Biblián: "szentség nélkül senki nem látja meg az Urat." Olyan jellemet és odaszántságot vár el Isten ami nélkül senki sem alkalmas az ő országára. Folyamatosan tanulni és fejlődni kell.
Nem másítottam meg, vagy te úgy gondolod, hogy az ördögök üdvözülnek majd? Ha észrevetted volna, nem idéztem, hanem saját szavaimmal adtam vissza az eredeti idézet lényegét.
Eredeti idezet pedig itt van:
Jakab 2.
19Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek.
"Kötött feltételekhez a megváltás, mitől függ, kinek adatik meg, elég ha hittel elfogadom Jézus halálát és feltámadását?"
Az ember azért fordul Krisztushoz, mert el akar fordulni a bűntől és annak következményétől, az örök haláltól. Ha megtérsz, már üdvösséged van és elkezded az életed végéig tartó megszentelődést, mely alatt követed Krisztus és Pál tanácsait és egyre jobban formálódsz krisztusivá és megjelennek a gyümölcsök is. Ha a megszentelődést kihagyod, akkor egy idő múlva újra szellemi halált halsz, és innentől kezdve csak a kárhozat marad, még egyszer nem lehet megtérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!