Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hittantanár kirakhat valakit...

Hittantanár kirakhat valakit hittanról, mert LMBTQ-tag?

Figyelt kérdés
Én meleg vagyok és nem akarok hittanra járni, de a szüleim kényszerítenek. Viszont a tanár kidobhat, ha megmondom neki, hogy nem vagyok heteró?

2021. nov. 28. 18:52
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
36%

16 igen persze hogy ateista vagy meg szerintem lmbtq tag is 100%

nem akarod megérteni a dogmatikát sajnos...

van 10 parancsolat és van 7 főbűn!

7 bűn;

harag

irigység

falánkság

bujaság

gőg

lustaság

kapzsiság

ezek a 7 főbűnök de nem ilyen egyszerű mert nem önmagukban bűnök hanem a határtalan cselekedetük!

a haragból alakul ki a bántalmazás és a gyilkosság valamint a pusztittás

irigységből a harag illetve lopás

falánkságból az alkoholizmus a súlyos elhízás cukorbetegség stb betegség

bujaságból a nemi betegségek, az emberi lélek leépülése, a psziché eldeformálása! nézd meg opitz barbit...

gőg-ből az utálkozó személy

lustaságból a semmirekellő ember jön létre!

kapzsiságból hát láthatod orbán viktor és gyurcsány ferkó! emiatt van gazdasági nyomor ebben az országban!!!

2021. nov. 29. 15:17
 22/51 anonim ***** válasza:
74%
sem a 10 parancsolat sem a 7 főbűn nem mondja ki a homoszexualitást ergó nem halálos bűn! ahogy ferenc pápa mondja!!! megértéssel és türelemmel kell fordulnunk hozzájuk de nem a magad fajta lobbi taghoz! titeket lehet boszorkány üldözni! :D
2021. nov. 29. 15:20
 23/51 anonim ***** válasza:
100%

Elkanyarodtunk a témától.

Mivel jogilag nem rúgathat ki a tanár, olyanért ami nem az órai teljesítményre vonatkozik, nyugodtan lehetsz meleg, már ha ezt a vonzalmadat épp nem az óra közepén akarod kielégíteni.

2021. nov. 29. 18:06
 24/51 anonim ***** válasza:
68%

"nem akarod megérteni a dogmatikát sajnos..."

Láthatóan te se érted, ezért ne tégy másnak szemrehányást e miatt.

"sem a 10 parancsolat sem a 7 főbűn nem mondja ki a homoszexualitást ergó nem halálos bűn!"

A 7 főbűn inkább jellemek felsorolása, a 6. parancs pedig, hogy ne paráználkodj, ez magában foglal mindent. Egészen a szemérmetlen dolgok nézésétől akár az állatokkal való fajtalankodásig. Láthatod, széles a skála.

"ahogy ferenc pápa mondja!!!"

Ferenc pápa nem mond ilyet. Sajnos manapság mindenki szereti saját nézőpontjára ráhúzni, hogy Ferenc pápa mondja. De nem mondja.

"megértéssel és türelemmel kell fordulnunk hozzájuk"

Csak sikerült valamit helyesen is írnod, ez igaz, ezt a katekizmus (is) mondja egyébként.

2021. nov. 29. 18:08
 25/51 anonim ***** válasza:
76%

24nek.

Az egyház kidobhat, de a hitet nem vehetik el tőlem.

Üdv, egy meleg keresztény

2021. nov. 29. 18:11
 26/51 anonim ***** válasza:
77%

24.

"ne paráználkodj, ez magában foglal mindent."

Sok mindent. De azt nem foglalja magában, hogy nem lehet meleg. A melegség magában nem bűn amíg nem éli meg (vallás szerint).

Tehát csak ezért nem ítélhetné el a pap és nem is büntethetné vallási szempontból. Arról nem is beszélve hogy a papnak nem szabadna ítélkeznie. Nem az ő dolga. Jogi szempontból pedig semmilyen joga nincs emiatt hátrányosan megkülönböztetni a diákot.

2021. nov. 29. 18:21
 27/51 anonim ***** válasza:
75%

24 akkor nézz utána hogy mi a francot mondott meg ahogy írtad na igen tök jó egyesek a valóságot lények kedvük szerint csavarják!

Interjúkban mondta sajnos ez van… el kell fogadni mert a valóság közbe szól…

2021. nov. 29. 19:12
 28/51 anonim ***** válasza:
37%

"6 hol halálos bűn? semmit sem tudsz a kereszténységről akkor meg ne okoskodj...! ferenc pápa azt tanítja hogy megértéssel és türelemmel kell fordulnunk a melegek iránt mert ők is emberek!"

Na, akkor elég nagyot változott a világ 20 év alatt. Mégsincsenek ezek a szabályok annyira kőbe vésve :D

"9 nem is ez a félnomád primitív nép miatt beszélhetsz te szabadon meg élheted a kis életedet! :D nézd meg mi van az iszlámnál ott fel akasztanának téged ha így beszélnél a hitről és ha meg tudnák hogy meleg vagy"

A félnomád primitív nép halálra kövezte azt aki szombaton dolgozott, meg a házasságszegőket. A középkorban ugyan annyira nem volt Európában sem szabadság az egyház miatt, mint most sok muszlim országban. Csak hát szekularizálódott Európa és a világ szerencsésebb részei.

"nem hazudik nem lop nem öl nem bánt! ezek a morális elvek a primitiv fél-nomád emberek találták ki mert eddig fogat fogért volt a világ..."

Ezeket nem a zsidók és nem is a keresztények találták ki, előttük is léteztek ezek a törvények. Ez szimplán a társadalmi együttéléshez szükséges alapvető szabályok közül kettő.

"Arról már nem is beszélve, hogy ez a primitív, félnomád népezés nem kicsit erősen antiszemita is..."

Nem vagyok antiszemita, de ez az igazság. Mai szemmel a Biblia mindkét fele primitív és túlhaladott.

2021. nov. 29. 20:16
 29/51 anonim ***** válasza:
20%

"A melegség nincs benne se a tízparancsolatban se a 7 halálos bűnben. Akkor miért súlyosabb melegnek lenni mint hazudni például vagy a falánkság?"

Nem attól lesz valami halálos bűn, hogy bent van a tízparancsolatban.

2021. nov. 29. 20:17
 30/51 anonim ***** válasza:
63%

"16 igen persze hogy ateista vagy meg szerintem lmbtq tag is 100%

nem akarod megérteni a dogmatikát sajnos...

van 10 parancsolat és van 7 főbűn!"

A tízparancsolatnak és a 7 főbűnnek még mindig nincs ahhoz köze, hogy mi halálos bűn.

És hiába próbálasz azzal sértegetni az egyházadra jellemző módon, hogy LMBTQ tag vagyok, el kell keserítselek: nem vagyok az, de ha az lennék sem lenne benne semmi szégyellni való, szóval nem értem miért dobálózol vele.

A melegség tilalmáról senkinek sem jut eszébe Szodoma és Gomorra? :D

Még a szodómia kifejezés is ebből ered: "A szodómia vallásos eredetű kifejezés, amellyel főként régies vallási és jogi szövegekben a 16–19. században a homoszexuális érintkezést,[1] [2] vagy az aktusban részt vevő személyek nemétől függetlenül létrejövő anális, az orális valamint az állatokkal történő szexuális érintkezést nevezték így.[3]"

A keresztény isten szerint annyira nem bűn melegnek lenni, hogy két egész várost kiírtott részben emiatt, gyerekestül, nőstül, öregestül, mindenestül.

2021. nov. 29. 20:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!