Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hittantanár kirakhat valakit...

Hittantanár kirakhat valakit hittanról, mert LMBTQ-tag?

Figyelt kérdés
Én meleg vagyok és nem akarok hittanra járni, de a szüleim kényszerítenek. Viszont a tanár kidobhat, ha megmondom neki, hogy nem vagyok heteró?

2021. nov. 28. 18:52
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
91%
Nem dobhat ki. Ha rosszabb osztályzatot ad ezért, akkor ő nem igazi keresztény. Egyébként meg ragadhat rád valami tudás, nemcsak a melegekről lesz szó.
2021. nov. 28. 18:56
 2/51 anonim ***** válasza:
94%
Miért mondanád meg neki ? Mi köze hozzá ? Ő megmondja neked, hogy maszturbál-e vagy sem ?
2021. nov. 28. 19:01
 3/51 qkker1 ***** válasza:
48%
Kidob, szénné pereled.
2021. nov. 28. 19:50
 4/51 anonim ***** válasza:
92%

Nem, miért tenne ilyet? Egy meleg is hallgathatja Isten szavát.

Ez csak az idióta murikánoknál működik.

2021. nov. 28. 20:05
 5/51 anonim ***** válasza:
98%

Ez egy tantárgy, csakis az osztályzat számít.

Tesiből is megkapod az 5-öst, ha tökéletesen dobsz kossárra, még akkor is, ha alapból rühelled a sportot.

2021. nov. 28. 20:43
 6/51 anonim ***** válasza:
90%

Sosem értettem, hogy miért kell egy gyereket akarata ellenére hittanra járatni, pláne úgy, hogy a meleg lét a keresztény értékrend szerint halálos bűn.

A kérdésre válaszolva: 90%-ban biztos vagyok benne, hogy nem fog kidobni, viszont arra is komolyabb összeget mernék tenni, hogy majd megpróbál "megtéríteni". Viszont akár neki elmondhatnád, hogy te nem akarsz hittanra járni, csak a szüleid kényszerítenek és legyen szíves beszélni velük. (Bár mondjuk itt sem fűzök sok reményt a dologhoz, de egy próbát megér.)

2021. nov. 28. 23:22
 7/51 anonim ***** válasza:
98%
Ha kidob emiatt akkor nem igazi keresztény hanem képmutató. Esetleg akkor dobhatna ki ha zavarnád az órát (de ezt egy heteró diákkal is megteheti).
2021. nov. 28. 23:25
 8/51 anonim ***** válasza:
94%
A másfajta gondolkodásod miatt nem dobhat ki. Egyeztetni pedíg lehet. Miért ne lehetne valaki Istenhívö, és meleg ? Különben sincsen semmi köze hozzá, hogy hittanóra után kivel mit csinálsz a 4 fal között ? Meg, hát miért mondanád el neki ? A szüleiddel kéneközös nevezöre jutnod, hogy, ha nem akarsz hittanórára járni. Egyébként nem fog ártani neked egy kis többlettudás. Menj el, tanuljál, okosodjál, soha nem lesz a károdra.
2021. nov. 28. 23:41
 9/51 anonim ***** válasza:
27%

"Miért ne lehetne valaki Istenhívö, és meleg ?"

Talán azért, mert amennyiben az utóbbi kb 15 évben nem fordult ki a sarkaiból a keresztény világ, ez halálos bűn és pokollal felelsz érte a túlvilágon.

"Egyébként nem fog ártani neked egy kis többlettudás. Menj el, tanuljál, okosodjál, soha nem lesz a károdra."

Okosodni nem fog, maximum egy ókori primitív félnomád sivatagi nép hitvilágáról fog tanulni, amit már régen meghaladott minden téren az emberiség.

2021. nov. 28. 23:44
 10/51 anonim ***** válasza:
66%

"Talán azért, mert amennyiben az utóbbi kb 15 évben nem fordult ki a sarkaiból a keresztény világ, ez halálos bűn és pokollal felelsz érte a túlvilágon."

Melegnek lenni nem bűn a kereszténység szerint, leszámítva néhány álkeresztény szektát. Abban viszont már egyetértés van, hogy ezt kiélni bűn, pont annyira, mint a házasságon kívüli szex vagy bármi más tisztátalanság.

Szerintem ez egy kicsit túllihegett téma lett. Például az is pont olyan súlyos bűnt követ el, aki buliba sokat iszik, mintha egy másik sráccal feküdne össze.

2021. nov. 28. 23:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!