Mennyire nehéz, vagy könnyű ezt megtartani azoknak, akik hisznek Krisztusban?
Máté 18:21, 22
"Akkor Péter odament, és ezt kérdezte tőle: „Uram, hányszor vétkezhet ellenem a testvérem úgy, hogy meg kell neki bocsátanom? Még 7-szer is?” Jézus így szólt hozzá: „Mondom neked, nemhogy 7-szer, hanem még 77-szer is.
Anjucta
" nem hittem el és emiatt meg se tudtam érteni meg leírni"
Még szerencse hogy a betűket, szavakat, mondatokat "elhiszed".
Viccet félre téve.
"Rettentően elfogult vagy.
"Arról senki nem tehet hogy a református vallásnak a predesztinácio kívül mert az egy nagy eretnek tanítás nincs más hibája."
Köszönöm hogy igazoltál is."
Ez a rész arra vonatkozik hogy elfogult vagy a Református vallással szemben. Amit utána megint csak bizonygattál a 20. válaszodban.
Ismered azt a mondást hogy :
"Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem. "
Ez vonatkozik arra ahogyan a vallásokhoz állsz (ez esetben te vagy a "reformátusok") és konkrétan rád is külön.(Emiatt: "És mindig szerettem más szemébe megmondani a hibát." Egyébként amit te hibának vélsz az nem biztos hogy hiba. Elég nagy beképzeltség azt hinni hogy mindig te tudod az igazat és a jót, hogy minden hiba amire te azt gondolod.)
" Aki azt állítja hogy a reformátusok bántották vagy uszitottak valamikor"
Te állítólag református vagy.
"ha visszajönnek az inkvizíció a katolikus püspök örülne hogy találtam.egy eretneket. "
Itt pedig elég intenzíven ártani akarsz valakinek.
ide írogattál egy sor olyan dolgot, aminek semmi köze a kérdéshez.
Világosan megírtad az elején, hogy szerinted Krisztusnak ezt a parancsát nem lehet megtartani! Ezzel részedről be is fejezhetted volna.
Mivel a további hozzád intézett kérdéseimre (jó reformátusként) csak ítélkezel, és gyalázkodol, mert válaszolni nem tudsz, mivel nem ismered a Bibliát (ezt minden írásod tükrözi) vita sorozatot indítottál! megtehetted volna máshol, pl. kiírsz egy kérdést.
Sajnálom, hogy elrontottad a válaszokat, és elterelted a kérdésről a figyelmet.
a válaszaidra szeretnék két bibliai idézetet küldeni Neked, ha van tekintélye számodra a Bibliának:
Máté 7:1–5
"Ne ítéljetek meg többé másokat, hogy titeket se ítéljenek meg, mert amilyen ítéletet hoztok, olyan ítéletet hoznak majd felettetek is, és ahogyan másokkal bántok, úgy fognak bánni veletek is. Miért nézed hát a testvéred szemében a szálkát, és a saját szemedben miért nem veszed észre a gerendát? Vagy hogyan mondhatod a testvérednek: »Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből!«, amikor a te szemedben gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és akkor tisztán fogod látni, hogyan vedd ki a szálkát a testvéred szeméből."
Lukács 6:37
"Ezenfelül, ne ítéljetek meg többé senkit, és semmiképpen nem ítélnek meg benneteket; és ne bíráljatok többé senkit, és semmiképpen nem fognak bírálni titeket. Mindig bocsássatok meg, és nektek is meg fognak bocsátani."
Jakab 1:22–25
"De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat. Mert ha valaki hallgatja a szót, de nem engedelmeskedik neki,+ az hasonló az olyan emberhez, aki a saját arcát nézi a tükörben. Ugyanis megnézi magát, aztán elmegy, és máris elfelejti, milyen ember is ő. De aki beletekint a tökéletes törvénybe, mely szabaddá tesz, és megmarad annál, az nem feledékeny hallgatója a szónak, hanem engedelmeskedik annak, és boldog lesz, mivel cselekszi azt."
Visszatérve a kiírt kérdéshez. Észrevetted? Akkor lehetünk boldogok, ha feltétel nélkül megbocsátunk az ellenünk vétkezőnek! nem azért, mert megérdemli, vagy nem volt igaza!!! Inkább azért/attól leszünk boldogok, mert engedelmeskedünk a Teremtőnknek. Egyet értesz?
Anjucta
"arrol nincs fogalma milyen az ha gyűlölik."
Ezen jót nevettem. Szóval az akit elvileg megkorbácsoltak és megfeszítettek (és ez csak a vége) az nem tudja hogy milyen az ha gyűlölik??????????????
Milyen szerinted az amikor gyűlölnek valakit?
Nem gondolkodtál még el azon miért is nem kedvelnek téged?
Csak hogy észre vedd magad (úgy se fogod):
"...Ha valaki téged háborgat, szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el!"
Ezt a sátánista törvényekből idéztem.
Ezt pedig tőled:
"A rossz embereken bosszút kell állni és nem megbocsátani"
Véletlen nem keverted össze a reformátust a sátánistával?
Anjucta
Őszintén.
Mitől vagy te vallásos?
Azt leszámítva hogy végig mentél a vallásod lépcsőfokain és jársz néha templomba (bár ott se olyanba amilyenben kéne).
Az állítólagos Istenedet nem tartod sokra, tanításait nem követed, és még sorolhatnám.
Lényegében azért vagy református mert ebbe születtél bele. Gondolom mondták neked hogy a reformátusok mennyivel jobbak mint a többi és te csak úgy elhitted. Mondták hogy van Isten és csak úgy elhitted. Aztán ennyiből is áll a vallásosságod.
Vallási ismeretek vagy tanítások elfogadása az nulla. Lényegében beállítottak egy irányba és arra mész csak közben az út elkanyarodott te pedig továbbra is mentél előre.
Én keresztény református vagyok aki lekonfirmált és jó a Szent Bibliat nem.de gyerekbibliát olvastam és a kettő ugyanaz mert ugyanazon történetek vannak benne. Mi degy hogy a Szent vagy a gyerekbibliabol tudod meg a történeteket mert egyenértékű.
Csak azt mondom hogy ellenségnek nem lehet megbocsátani soha. Jézus még Őszén nem tudják mert őket nem gyűlöli meg nem gyűlölte senki és nem értik meg. Még mi a másik....ők tökéletesek, megvan az értelmi és az érzelmi inteligenciajuk és könnyű nekik. Tökéletesek testileg lelkileg és nekik pofonegyszerű minden. Azért gondoljatok már beke. Egy ember nem isten mint ők és nem bocsáthat meg az ellenségnek.
Nézd én ma vettem egy naptárat és mi volt benne? Hogy Nyugat Európában mikor bejött a reformáció a reformátusok a Szentek ereklyéit be akarták dobni a folyóba csak egy bátor ember ellopta és elvitte egy másik helyre. 2022 es kalendáriumba olvastam amit ma vettem. Hát hogy lehet megbocsátani a katolikusoknak hogy hazudoznak összevissza? Hogy jönnek ők ahhoz hogy ilyet mondjanak a reformatusokrol. Hallod e .....nagy eretneknek kell ahhoz lenni hogy egy olyanoknak az ereklyéit a folyóba dobjad akik életüket adták Krisztusért. Hogy tudnak ilyet kitalálni a katolikusok . Nem félnek a pokol tüzétől.
Anjutca elmebeteg.
Nem fogadja el, hogy a Sátán az erő megtestesítője és hogy a vallása rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!