Egy keresztény hihet a lélekvándorlásban?
Figyelt kérdés
2021. nov. 23. 19:54
21/27 anonim válasza:
En katolikus vagyok es hiszek benne.
22/27 Alex Fly válasza:
@21: akkor döntsd el. Vagy katolikus vagy és az Egyház tanításaiban hiszel, vagy a reinkarnációban hiszel, de akkor ne mondd magad azon egyház tagjának, amely teljesen mást tanít.
23/27 anonim válasza:
Ha hiszel benne, akkor nem lehetsz katolikus, mert önmagad vonod kiközösítés alá. Mivel az ember halál utáni lehetséges sorsáról az Egyház dogmákban rendelkezett, amit minden katolikus köteles elfogadni.
24/27 anonim válasza:
Én ezoterikus keresztény vagyok, de itt csak lehetőség hinni a reinkarnációban, de nagyon változatos nézetünk van halál után.
Halál után ezeket vall(hat)juk:
Seol (egy afféle szellemvilág),
Feltámadás,
Pokol vagy menny,
Reinkarnáció, vagy csak simán ennyi az élet.
De mivel nálunk a lélek hallhatatlan, így sajnos nem tudjuk hogy mi történik halál után.
25/27 Alex Fly válasza:
@24: a Biblia ellenben azt tanítja, hogy a halál után jön az ítélet és annak eredményétől függ, hol töltöd el az Örökkévalóságot. Ezzel teljesen ellentétes, ha az ítélet helyett visszajössz és kezded előről az egészet.
26/27 anonim válasza:
@25 es ha az az itelet, hogy vissza kell jonnod? 😀
27/27 Alex Fly válasza:
@26: az nem ítélet, ha nincs ítélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!