Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény hihet a lélekvá...

Egy keresztény hihet a lélekvándorlásban?

Figyelt kérdés

2021. nov. 23. 19:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
40%
En katolikus vagyok es hiszek benne.
2021. dec. 23. 19:10
 22/27 Alex Fly ***** válasza:
69%
@21: akkor döntsd el. Vagy katolikus vagy és az Egyház tanításaiban hiszel, vagy a reinkarnációban hiszel, de akkor ne mondd magad azon egyház tagjának, amely teljesen mást tanít.
2021. dec. 23. 19:29
 23/27 anonim ***** válasza:

Ha hiszel benne, akkor nem lehetsz katolikus, mert önmagad vonod kiközösítés alá. Mivel az ember halál utáni lehetséges sorsáról az Egyház dogmákban rendelkezett, amit minden katolikus köteles elfogadni.

2021. dec. 23. 20:37
 24/27 anonim ***** válasza:

Én ezoterikus keresztény vagyok, de itt csak lehetőség hinni a reinkarnációban, de nagyon változatos nézetünk van halál után.

Halál után ezeket vall(hat)juk:

Seol (egy afféle szellemvilág),

Feltámadás,

Pokol vagy menny,

Reinkarnáció, vagy csak simán ennyi az élet.

De mivel nálunk a lélek hallhatatlan, így sajnos nem tudjuk hogy mi történik halál után.

2023. jan. 25. 15:07
 25/27 Alex Fly ***** válasza:
79%
@24: a Biblia ellenben azt tanítja, hogy a halál után jön az ítélet és annak eredményétől függ, hol töltöd el az Örökkévalóságot. Ezzel teljesen ellentétes, ha az ítélet helyett visszajössz és kezded előről az egészet.
2023. jan. 25. 23:41
 26/27 anonim ***** válasza:
@25 es ha az az itelet, hogy vissza kell jonnod? 😀
2023. jan. 26. 01:10
 27/27 Alex Fly ***** válasza:
@26: az nem ítélet, ha nincs ítélet.
2023. jan. 26. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!