Egy keresztény hihet a lélekvándorlásban?
Nem azért nem hiszünk a lélekvándorlásban, mert valami tiltja. Viszont a Biblia egyértelműen leírja, hogy amikor Isten megalkotta Ádámot, akkor nem egy halhatatlan lelket kapott, hanem az életerőt, melyet a lélegzés tart fenn. Ezt olvashatjuk az 1. Mózes 2: 7- ben:
"És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké."
Tehát bibliai értelemben a lélek az egész élőlényre utal. Enélkül az életerő nélkül a lélek meghal.
"Amely lélek vétkezik, annak kell meghalni" (Ezékiel 18: 20)
Ezekből a versekből jól látszik, hogy a lélek meghal, és nem egy különálló része az emberi testnek.
Azért jó mindezzel tisztában lenni, és megérteni, mert így további bizonytalanságok és kérdések fel sem merülnek bennünk.
Látom előző írod nekem.a privatokat. Azt hiszed reagálok rájuk vagy valami? Isten téged a pokolba fog tenni és meglásd asatan ki fogja mutatni a foga fehérjét és kínozni fog téged. Mert a Satan gyűlöl téged és azért akarja hogy imádjad hogy elkarhozz és a pokolba kerulj.
Nyisd már ki azt a hülye szemedet
Én bűnös vagyok....megverte az Isten ha azt mondanám hogy nem.....de . ..de inkább lennék római katolikus, ortodox ...vagy ...akár evangélikus is.....vagy meghalnek minthogy a Satant imádjam. Isten adjon neked világosságot hogy bekasd hogy a Sátán gyűlöl téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!