Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet igazolást szerezn...

Hogyan lehet igazolást szerezni arról, hogy "muzulmán" vagyok?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés onnan merült fel, hogy sok mecsetbe világszerte nem engednek be "hitetlenként", például Marokkó híres mecseteibe, vagy a jeruzsálemi sziklamecsetbe, ami azért kár, mert ezek tényleg nagy desztinációk. De példaként ott van még Mekka, vagy Medina, ahová szintén nem engednek be hitetlenként. Viszont, hogy az ellenőrzőpontokon átengedjenek, csak fel kell mutatni valami igazolást, vagy felmondani valami betanult szöveget. A kérdés, milyen feltétellel adnak ki ilyen igazolványt, és ki adhat ilyet ki? Valamit ha lenne ilyenem, ellenőrizne bárki is utána, hogy tényleg az iszlám szerint élek? Kiderülne, ha az igazolvány ellenére mégis a keresztény vallást követném utána is? Valamilyen következménye lenne?

2021. nov. 21. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha nem áll nyitva bárki előtt akkor az nem az Isten háza. PONT.
2021. nov. 21. 22:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy keresztény amúgy sem tekinti Isten házának a mecseteket továbbá 1-2 kivétellel a világ összes mecsetébe bemehetsz. Magyarországi mecsetekben például voltál? Ja hogy nem. Akkor miért is pattogsz?
2021. nov. 22. 09:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha férfi vagy és muszlim, akkor van szakállad. Ha nő, akkor a ruhád szerény, és nem mész egyedül. És még sok apróság jelzi a hivő muszlimot kivülről is.

2. Mivel nem vagyok muszlim, ezért a mecsetek épitészeti, művészeti szempontból érdekelnek. És elég érthető szerintem, ha ezek miatt nem a magyarországi mecseteket nézném meg.

3. Ha egy muszlimot a keresztény templomok érdekelnének, akkor nem a csajágröcsögei bazilikába küldeném körbenézegetni.

2021. nov. 22. 12:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"2. Mivel nem vagyok muszlim, ezért a mecsetek épitészeti, művészeti szempontból érdekelnek. És elég érthető szerintem, ha ezek miatt nem a magyarországi mecseteket nézném meg."

Ugyanazt tudom mondani. 1-2 kivételtől eltekintve a világ összes mecsetét megnézheted.

2021. nov. 22. 13:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez úgy van, hogy előbb be kell térned az iszlámba (ami abból áll, hogy hitet teszel és elmondasz egy betanult szöveget.) Akkor kapsz egy igazolást a betérésedről, és azzal elmehetsz a szaúdi konzulátusra zarándokvízumért. De nem ajánlom, hogy brahiból megcsináld, mert elég hamar ki fog derülni, ha nem vagy valódi muzulmán, ezer ponton elcsúszhatsz. Ők tudják, hogy hogyan kell pontosan csinálni a meghajlásokat, hogyan kell imádkozni, tudnak idézni a Koránból, stb.

Ha érdekel a téma és tudsz angolul, itt egy háromrészes cikk első fele, ahol az újságíró pontosan ezt csinálta: betért (kamuból) az iszlámba, hogy eljuthasson Mekkába. De ő már tudott arabul és nagyon alaposan rákészült, megtanulta a formaságokat, hogy ne bukjon le. Egyébként kívülálló a szent városok 15 kilométeres körzetébe se léphet be.

[link]

2021. dec. 2. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!