Hogyan lehet igazolást szerezni arról, hogy "muzulmán"
vagyok?
Figyelt kérdés
Ez a kérdés onnan merült fel, hogy sok mecsetbe világszerte nem engednek be "hitetlenként", például Marokkó híres mecseteibe, vagy a jeruzsálemi sziklamecsetbe, ami azért kár, mert ezek tényleg nagy desztinációk. De példaként ott van még Mekka, vagy Medina, ahová szintén nem engednek be hitetlenként. Viszont, hogy az ellenőrzőpontokon átengedjenek, csak fel kell mutatni valami igazolást, vagy felmondani valami betanult szöveget. A kérdés, milyen feltétellel adnak ki ilyen igazolványt, és ki adhat ilyet ki? Valamit ha lenne ilyenem, ellenőrizne bárki is utána, hogy tényleg az iszlám szerint élek? Kiderülne, ha az igazolvány ellenére mégis a keresztény vallást követném utána is? Valamilyen következménye lenne?
Talán egyszerűbb, ha betanulod a szöveget és ott elmondod, nem?
2021. nov. 21. 13:25
2/15 anonim válasza:
Nagyon kevés az olyan mecset ahova nem engednek be mert nem vagy muszlim. Arról még nem is halltottam hogy Marokkóban van ilyen. Mekkába a muszlimoknak is éveket kell várniuk hogy elmehessenek zarándokútra. A jeruzsálemi mecsetnél meg inkább politikai, biztonsági okai vannak. Ezeken kívül szerintem bármelyik mecsetbe bemehetsz. Nincs ilyen igazolvábny :)
2021. nov. 21. 14:22
3/15 anonim válasza:
Lehet, hogy nem vagyok naprakész a kérdésben, de Szaúd-Arábiába nem olyan egyszerű vízumot szerezni, a zarándokoknak külön vízum van és nekik is csak meghatározott útvonalakra és helyekre szól.
Vannak népszerűbb turista célpontok, ahol gond nélkül látogathatsz gyönyörű és érdekes mecseteket.
2021. nov. 21. 17:20
4/15 anonim válasza:
Megmondod hogy teljes szívvel hiszem és vallom hogy Allah az egyetlen igaz Isten és az O próféták Mohamed.
2021. nov. 21. 18:57
5/15 anonim válasza:
És az ő próféták, Mohamed
2021. nov. 21. 18:58
6/15 anonim válasza:
Egy muszlimnak nem okoz gondot a hitvallás letétele. Ha keresztényként teszel muszlim hitvallást, akkortól muszlim vagy.
Retorzió, ha keresztényként élsz:
Magyarországon nem valószínű, hogy megtorolják. Egy iszlám országban viszont könnyen vértanú válhat belőled. Már ha észreveszik, hogy elhagytad az iszlámot, természetesen.
2021. nov. 21. 20:23
7/15 anonim válasza:
A legtöbb mecset imaidőn kívül turisták által látogatható. Igaz, Mekkába nem lehet belépni.
2021. nov. 21. 20:28
8/15 anonim válasza:
Én Keresztény Református vagyok. Mondjuk elmegyek egy muszlim országba nyaralni mert tetszik hogy az Arab Emirátusokban felylettseg van. Kíváncsiságból már csak benéz ék egy mecsetben lássam olyan e mint az ortodox templom hogy ikonok vannak vagy más. És ha kérdeznek mondanám hogy Allah az gyetlen igaz isten és Mohamed az ő egyetlen igaz prófétája. Beengednek, szétnézek, megnézem miben mások a szokások mint a román ortodoxoknál. És mikor hazautazok sose derülne ki hogy én hazudtam Allahrol mert nem hiszem se az hogy keresztény vagyok. Mert Romániába senki se kérdezné, a muszlinok megint nem mert onnan eljöttem.
2021. nov. 21. 20:29
9/15 anonim válasza:
Fényképezni is a mecsetben. Otthon meg mutogatnak meg a jó is.erosoknek nevetve mondanám hogy csak hazudnak kellett Alahhrol és beengedték. Senki nem látja és nem derülne ki.
2021. nov. 21. 20:30
10/15 anonim válasza:
"csak benéz ék egy mecsetben lássam olyan e mint az ortodox templom hogy ikonok vannak vagy más."
Te miről beszélsz? Köze nincs egy mecsetnek sem az ortodox templomokhoz. Legyen már annnyi eszed hogy rákeresel a neten hogy néz ki egy mecset belülről. Az ortdox templomok tele vannak szobrokkal, ikonokkal, képekkel ami az iszlámban szigorúan tilos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!