Aki egyház szinten vallásos az hogy vitelezi ki?
Csak azért kérdezem, mert ide kiírom amit 1 pap mondott és akkor azt ne úgy értelmezzem, hanem ez így meg így van én forgatom ki, stb? Most miben is hisztek? Mert élőbe is ha megnézem biblikus életet kb. senki nem él, meg ugyan úgy él kb. 5/4 vallásos ember nemi életet is, stb. De persze annyira jó, hogy egy laikus annyit lát, hogy tökmindegy mi van úgyis meglehet magyarázni, ha mást nem pedig meggyónjuk aztán már lassan tényleg bérgyilkosos film szint.
Na meg a másik, jönnek ezek az új szélsőséges mozgalmak és ők hiszik jól, a többiek pokolra jutnak, és persze mind azt mondja a többi téved és neki van igaza.
Nem teljesen érthető, hogy mit akarsz kérdezni, de az alábbi mondatból arra következtetek, hogy rád jött a kangörcs:
"meg ugyan úgy él kb. 5/4 vallásos ember nemi életet is, stb"
Egyrészt nagyon sok vallásos ember házasságban él, tehát nem bűn számára a nemi élet. Másrészt van nagyon sok fiatal vallásos, aki betartja ezt, vagy legalább igyekszik betartani, még ha néha el is botlik. Én se vagyok házas és kibírom, hogy ne éljek együtt mással.
"ha mást nem pedig meggyónjuk"
Csakhogy nem lehet meggyónni mindig, mert nem minden esetben kapsz feloldozást. Ha például vadházasságban élsz, akkor nem oldoz fel a pap.
A pap csak ember, tehát őt át tudod vágni, de Istent, aki látja, már nem.
"van egy 25 éves haverom aki szűz"
Látod, nem lehetetlen.
Kedves Anjutca, hadd világítsam meg a problémát.
Adott egy ember, aki összeköltözött a párjával, de nem házasok, viszont rendszeresen szexelnek egymással, és ennek nem akarnak véget vetni.
A gyónónak minden gyónásban meg kell ígérnie, hogy:
Bánom bűnömet, mivel azzal a jó Istent megbántottam.
Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem,
és a bűnt, valamint a bűnre vezető alkalmat kerülöm.
Mennyire vehető szerinted ez komolyan az adott pártól?
Aki pedig nem veszi komolyan a bűnbánatot, azt miért kellene feloldozni?
Mondom én Keresztény Kálvinista vagyok és én is helytelenitem.a házasság előtti együttélést. Nincs párom, hozzáteszem.
1. Ha katolikus pap volnék azt szabják ki penitencianak hogy költözzenek haza a házasságot és félórában őket. Ha nem csinálják meg a penitenciar akkor addig eltiltanam őket a Szentgyónástól míg össze nem házasodnak. Ennyi az egész.
2. Katolikus hittestvérem, mit gondolsz miért voltak jók a Magdolna otthonok? Kéne hasonlókat csinálni nőknek és férfiaknak.ahol levezeklik a buneiket. Meglásd sok embert visszatartanánk a bűntől és ha kell erőszakkal vezetnek őket afelé hogy a lelkük a mennybe jusson. Ugye tudod hogy jobb a földön vezérelni a buneidert mint a pokol tüzébe égni.
A házasságon kívül sexeloket, homokosokat, neoprotenstansokat evangelikusokat be kéne oda tenni meg azokat akik nem ismerik a Bibliát. Az embereket vinni kell a hit fele mert bűnösök és nem tudják maguktól
A keresztények nem hibátlan, buntelen emberek. Jézus is a bűnösöket jött megmenteni. A keresztény ember is sok kísértésnek van kitéve, és sokszor elbukik. Én legalábbis sokszor. De igyekszem hogy jobb legyek.
Ez nehéz. Jézus többek között erről is beszélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!