Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás tiltja a véradást?

Melyik vallás tiltja a véradást?

Figyelt kérdés

Kitöltöttem egy véradással kapcsolatos kérdőívet, volt benne olyan kérdés is amiből arra következtettem hogy van olyan vallás, ami nem nézi ezt jó szemmel.

Azért nem a vallás kategóriába tettem mert remélem, hogy itt értelmesebb válaszok jönnek.

2021. nov. 16. 22:16
1 2
 11/13 Dorkász06 ***** válasza:
13%
A vér adásának, elfogadásának nemcsak bibliai oka van. Az orvostudomány mai szintjén számtalan lehetőség van a vérkészítmények helyettesítésére. Ezeket fel lehet használni egy tervezett műtét előtt, és alatta is. Az orvosok is elismerik, hogy az idegen vér megterheli a szervezetet, ezért pl. nehezebben gyógyulnak meg a betegek. Mivel ezeket a készítményeket, gépeket nem támogatja a társadalombiztosítás, ezért utánna kell nézni, és előre gondolkodni. Ilyen pl. egy magánbiztosító.
2021. nov. 17. 12:38
 12/13 anonim ***** válasza:
86%

Nem minden esetben állnam rendelkezésre alternatív lehetőségek, és sokáig nem is léteztek egyáltalán, amikor Jehova tanúi már elutasították a transzfúzió minden formáját.

Egyébként az öngyilkosság nem Bibliaellenes? Mert lényegében ha valaki olyan helyzetben van hogy egy véradás életet menthetne (még ha nem is 100% rá az esély), de anélkül pedig garantáltan meghal, végső soron az is egyfajta öngyilkosság.

2021. nov. 17. 12:45
 13/13 anonim ***** válasza:
85%

Amikor bizonyos egészségügyi szükségleteidet tiltja a vallásod, akkor tudod, hogy egy szektában vagy.

Vagy agymosott vagy és inkább meghalsz, mert ennyi eszed van.

2021. nov. 18. 01:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!