Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják itt sokan, hogy...

Miért mondják itt sokan, hogy Isten mindenható?

Figyelt kérdés
Amikor a hetedik napon megpihent. Akkor már rögtön nem bír ki végtelen sokat. Gondolom elfáradt, az ereje elhagyta.
2021. nov. 13. 09:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%

Nem csak ez, ha mindenható lenne, akkor nem vacakolna hat napig, hanem pikk-pakk egyetlen pillanat alatt mindent meg tudott volna teremteni.

Csakhogy neki hat teljes napra volt szüksége, ami jelzi, hogy neki is vannak korlátai.

2021. nov. 13. 10:15
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Mert az ő vallásuk szerint az.
2021. nov. 13. 10:16
 3/12 anonim ***** válasza:
25%
Szerencse, hogy a kifejtésed nincs leirva a Bibliában, csak annyi, hogy a hetedik napon megszünt a munkától. Szerintem a legjobb forditás az lenne, hogy megnyugodott. Ez nem a fáradtság kipihenése Isten tekintetében hanem élvezése a munka hasznának. Isten mindenhatósága miért jelentené azt, hogy neki egy robotoló "szolgának" kell lennie? Nincs is semmi ami szolgává tehetné, hogy szüntelen dolgoznia kelljen mert nem szükséglény mint mi.
2021. nov. 13. 10:27
 4/12 pelgrim ***** válasza:
83%

Talán azért mert valóban mindenható, kihat mindenre.

Minden általa, belőle jött létre, belőle fejlődött ki, belőle bontakozott ki, jelen van mindenben mint a vezérlő alapelv. Az ásványi anyagokban mit a rend amely szerint felépült, az élőlényekben mint az élet, a tudattal rendelkező lényekben mint a lenni akarás, az emberben azon felül mint az öntudat vagy lélek.

Isten nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött. Isten nem egy valaki, nem egy személy, Isten egy személylnél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, bölcsebb, hatalmasabb, stb., stb. Mi emberek és velünk együtt minden ami létezik Isten fejleményei vagyunk, nem teremtményei, mint ahogy a fa legfrissebb hajtásai, levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.

Értelmetlen tehát a gyakran feltett okoskodó kérdés, hogy tud-e isten olyan nehéz követ teremteni amit ő maga se tud felemelni. Isten mindenhatósága nem azt jelenti, hogy bármit megtehet, habár egy bizonyos értelenben ez is igaz.

Isten nem egy valaki, de válhat nekünk személyessé, mint ahogy nagyjainknak személyessé vált, akkor Jézussal együtt mi is mondhatjuk, hogy az Atya és én Egy vagyunk.

Közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, mindennek oka, forrása, kezdete és fenntartója, a Vezérlő Alapelv mindenben. Az ihletre ugyanis a közlés jellemző, a kinyilatkozás, a kibontakozás, a fejlődés.

Így ábrázolva, mivel minden belőle fejlődött ki és jelen van mindenben, a vallások tanítása, hogy Isten folyton jelen van mindenütt és mindenhatósága is azonnal világossá válik.

2021. nov. 13. 11:38
 5/12 KZitus ***** válasza:
24%

Szia

Talán azért mondják sokan, mert maga Isten így mutatkozik be: 1Mózes 17:1

"Amikor Ábrám 99 éves volt, Jehova megjelent neki, és ezt mondta: „Én vagyok a mindenható Isten. Élj az akaratommal összhangban, és légy feddhetetlen!"

1Mózes 35:10, 11

"Ezt mondta neki Isten: „A te neved Jákob. Ne nevezzenek többé Jákobnak, hanem Izraelnek.” És Izraelnek nevezte el. Isten még ezt mondta neki: „Én vagyok a mindenható Isten. Légy termékeny, és sokasodj! Népek, igen, sok nép, valamint királyok származnak majd tőled."

2Mózes 6:3

Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak eddig úgy jelentem meg, mint mindenható Isten, de nem tártam fel nekik teljesen, hogy mit jelent a nevem, a Jehova név."

Sok ezer évvel ezelőtt nem jelentett gondot az embereknek megérteni mit jelent a "mindenható"?

2021. nov. 13. 16:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Próbálj meg ne Bibliát idézgetni kihívás 2. rész
2021. nov. 13. 22:57
 7/12 anonim ***** válasza:

"Amikor a hetedik napon megpihent. Akkor már rögtön nem bír ki végtelen sokat. Gondolom elfáradt, az ereje elhagyta."

Pontosan hol is írja a Biblia, hogy a hetedik napon MEGPIHENT?

2021. nov. 15. 13:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy Isten megpihent a hetedik napon azt jelenti, hogy megállt, és gyönyörködött az alkotásában, hiszen ő soha nem fárad el, és ezért nincs szüksége pihenésre.
2021. nov. 15. 14:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Milyen napon?? Istenben van az idő is.
2021. nov. 15. 18:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Teremtés könyve:

"2. fejezet

A második teremtéstörténet, a paradicsom. »

1Így készült el a föld és az ég minden bennelevővel együtt. 2Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett."

2021. nov. 16. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!