A különféle vallásokban hívőknek melyik szerintetek az ideális ország, ahol otthon érezhetik magukat pl. zsidó - Izrael?
11.
A református Anjutca napok óta uszít az evangélikusok ellen a különböző kérdések alatt.
"elkárhoznak, eretnekek, protestánsnak hazudják magukat, majd valamelyik pápának eszébejut, hogy rekatolizálni kell oket <bármivel is járjon>, Vagy lehetne ortodox hitre is tenni őket, nem protestánsok, nem protestánsok.."
megdöbbentő ez a nagy "összhang" a keresztény vallások között. Vajon Krisztus hogyan kommentálná az írásodban foglaltakat? Ha érdekel a véleménye, benne van az evangéliumokban, csak el kell olvasni.
De akár összevetheted Dávid érzéseit)imáját) a kiírt kérdéssel: Zsoltárok 86
"Hajtsd felém füledet, ó, Jehova, és válaszolj nekem, mert nyomorult és szegény vagyok.
Óvd meg életemet, mert hűséges vagyok! Mentsd meg a te szolgádat, aki benned bízik, mert te vagy Istenem!
Légy kegyes hozzám, ó, Jehova, hiszen hozzád kiáltok naphosszat!
4 Adj örömet a te szolgádnak, mert hozzád, ó, Jehova, hozzád fordulok!
5 Mert te jó vagy, ó, Jehova, és kész vagy megbocsátani, és odaadóan szereted mindazokat, akik segítségül hívnak téged.
6 Hallgasd meg imámat, ó, Jehova, és figyelj segélykiáltásomra!
7 Nyomorúságom napján segítségül hívlak, hiszen te biztosan válaszolsz nekem+.
8 Nincs hozzád hasonló az istenek között, ó, Jehova, és semmi sincs, ami tetteidhez fogható.
9 A nemzetek, melyeket alkottál, mind eljönnek, meghajolnak előtted, ó, Jehova,
és dicsőítik a nevedet.
10 Mert nagy vagy, és csodálatos dolgokat viszel véghez; te vagy az Isten, te egyedül.
11 Oktass engem utadra, ó, Jehova! Igazságos utadon fogok járni. Tedd egységessé szívemet, hogy mélységesen tiszteljem a nevedet!
12 Ó, Jehova Istenem, teljes szívemből dicsérlek téged, és örökké dicsőítem nevedet,
13 mert odaadóan szeretsz, és kiszabadítottál a sír legmélyebb zugából.
14 Ó, Isten, elbizakodott emberek kelnek föl ellenem.
Könyörtelen emberek hada tör az életemre, veled pedig mit sem törődnek.
15 De te, ó, Jehova, irgalmas és könyörületes Isten vagy, aki türelmes, odaadóan szeret, és mindig hűséges.
16 Fordulj felém, és légy hozzám kegyes! Adj erőt a te szolgádnak, mentsd meg rabszolgalányod fiát!
17 Mutasd meg nekem jóságod bizonyítékát, hogy lássák gyűlölőim, és megszégyenüljenek! Mert te, ó, Jehova, te vagy segítőm és vigasztalóm!"
Szerintem protestáns keresztényeknek Amerika valamelyik vallásos régiója, ahol adott felekezet dominál.
Katolikusoknak Lengyelország, vidéki Olaszország, vidéki Írország.
Sajnos ti jehovások nem ismeritek Krisztust egyáltalán. Jól mutatja ezt, amit írtál.
"megdöbbentő ez a nagy "összhang" a keresztény vallások között. Vajon Krisztus hogyan kommentálná az írásodban foglaltakat?"
Megdöbbentő, de Krisztus ezt így kommentálja:
"Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem."
Egy zsidó érezheti otthonának Tel Avivot is, ahogy New Yorkot, vagy Budapestet, vagy Párizst is, hiszen a felsoroltakból mindegyik városban élnek zsidók, ahogy egy katolikus, muzulmán is hazájának érezheti azt az országot amelyikbe be tud illeszkedni és "el van" az adott országban.
Kereszténynek szerintem a "legjobb lenni" az USAban, ott nagyon sok keresztény hívő ember van.
16-17
"Magyarolszág, Románia lenne a protenstánsok igazi helye
Már csak azért mert én is ott élek."
Romániában a lakosság 81%-a ortodox, és a protestánsok aránya mindössze 5.8%.
Tehát a románok 80%-át deportálnád, és pénzért lehetne csak misét tartani a templomaikban, és az ikonokat megnézni.
Csak azért, mert TE református vagy.
Igazi kis diktátor vagy.
(A magyarországi keresztények kb. 80%-a római katolikus és a reformátusok aránya kb. 15%.)
Te lennél az első, akit ezekből az országokból kipenderítenének, te szerencsétlen. Ugye milyen jó, hogy Istennek hála vallásszabadság van mégis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!