Hogyan legyen boldog bárki is a mennyben ha tudja hogy közben a szerettei a végtelenségig szenvednek a pokolban?
47.
Akkor szerinted mi alapján dől el hogy ki hova kerül?
Szerintem az emberek hibáznak azonban a mennybe bekerülnek akik megbánják a vétkeiket. Lehet te is így gondolod. De akkor is nagy különbség van vétkes és vétkes között.
A felvetésed alapján azonban az amúgy pokolba való szintű vétkes is kerülhet mennybe.
Ez valahogy nagyon ellent mond az eddigi ismereteimnek.
50.
De ha ennyire elvesztesz mindent. Akkor mitől leszel te az aki ott lesz?
53.
Akkor a te felvetésed alapján minden ami az emberi agyhoz kapcsolódik az eltűnik a halál után. Személyiség, érzések, emlékek, stb. eltűnnek. A lélek pedig elraktározza és tovább viszi azt amit Istennek adtál?
Akkor mik is leszünk mi a túlvilágon?
Gondolom a pokolról is különbözik az elképzelésed az "átlagostól". Mivel ha így elvesztünk mindent akkor nem tudnánk szenvedni sem a túlvilágon.
Azt írtad hogy amit adunk Istennek. Ebbe hogyan jönnek bele a bűnök és a jó cselekedetek? Mit értesz az alatt hogy adsz Istennek? (gondolom nem szoktál birkát és egyebeket égetni felajánlásképpen)
"nem szoktál birkát és egyebeket égetni felajánlásképpen"
Jézus ezekre mondta, hogy a farizeusok végzik az ÓszövBiblia miatt, de Istennek ez nem jelent semmit.
55.
A birkás csak egy viccesnek szánt példa volt hogy jobban rávilágítsak arra hogy mire is vonatkozik a kérdés.
Amikre továbbra is várom a választ.
Kérdező!
Az ötösben már elírtam egy lehetséges helyzetet.
Gondold el: nem lesz tested.
A lelked önmagában - honnan tudod, hogyan fog működni? Ha a tested pár %-ot változik, általában már ez is drasztikus változást okoz a viselkedésben.
Lehet, hogy még csak hasonlítani sem fogsz a mostani önmagadra.
57.
"egy lehetséges helyzetet."
De van több lehetséges is. Engem azok is érdekelnek.
Mást még nem igazán láttam elírva.
Az emberek képzelete nagyon földhözragadt.
A Bibliában például drágakövekkel van kirakva a menny. Ez ugye teljesen értelmetlen dolog.
Vagy a Kánaánt például úgy ábrázolták, hogy minden ugyanolyan, csak a gyümölcsök óriásiak.
Na, ennek szintén nem sok értelme van.
Más, szemléletes képet még nem láttam. A leírások általában arról szólnak, hogy fogalmunk sincs.
59.
Miért ne lehetne drágakövekkel kirakva?
Az is lehet hogy a drágakövek alatt nem azt értették amit te értesz. Lehet valami sokkal elvontabbat.
A másiknak pedig egy növényi étrendű ember biztos nagyon örülne. :D De mások is. Mennyi pálinkát vagy bort lehet jó nagy gyümölcsökből csinálni. Vagy almás pitét. Egy jó nagy almából meg lenne egy egész pite.
Na de vissza térve a kérdésre.
Sok ember van, sokféleképpen értelmezik az olvasottakat és egyebeket, ezenfelül vannak akik el is térnek a leírtatoktól. Sok ember sokféle változat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!