Hogyan legyen boldog bárki is a mennyben ha tudja hogy közben a szerettei a végtelenségig szenvednek a pokolban?
végtelen kínzás azért, mert csak nem hittem benne
na ne viccelj, és ez a vallás imádjuk annyira mi? XD
Pokol témában ajánlok pár forrást, ami árnyalja a képet.
Bolyki György: Mi lesz a pokolban?
https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow
Pokoli háromszög
És ha még részletesebben szeretnéd:
Frederic Farrar: Eternal hope
Frederic Farrar: Mercy and judgement
9.
De utána mennek mennybe és pokolba.
A kérdésben sehol nem állítottam hogy mennybe megyek. A kérdés azokra vonatkozik akik oda mennek.
10.
Ha az átistenülés azt jelenti hogy nem fog zavarni hogy a szeretteim szenvednek akkor inkább égjek a pokolban. Attól még hogy az ő döntésük attól még nem lesz jó dolog az hogy öröké ott szenvednek.
12.
Nem tudtam hogy nem szabad kérdezni.
De akkor majd legközelebb ezt is meggyónom.
15.
Szerintem a földi dolgok a földön maradnak.
15.
A szeretett és hogy jót akarunk a szeretteinknek az földi?
Akkor isten sem szeret és ő sem akar jót azoknak akiket szeret?
18.
Akkor pedig ott a nagy kérdés hogy minek éljen bárki is jó emberként vagy vallásosként ha úgy se kerül pokolba?
"15.
A szeretett és hogy jót akarunk a szeretteinknek az földi?
Akkor isten sem szeret és ő sem akar jót azoknak akiket szeret?"
János 1. levele
"Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne."
Nem mondtam, hogy a szeretteinkkel ne lehetne kapcsolatunk, nem tudom, hogy mi van odaát. 13-ban a linkekkel arra utaltam, hogy nem kötelező keresztényként hinni az örökké tartó pokol tanában, a többség számára. Erről szól az Eternal hope c. könyv, az a rövidebb változat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!