Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tortenik azokkal akik nem...

Mi tortenik azokkal akik nem hisznek istenben? Mit ir rola a Biblia pontosan? Mi van ha vki nem is tud semmit a keresztenysegrol?

Figyelt kérdés

2021. okt. 27. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
100%
"Te folytatnád a vitát napokig is" - ezt inkább erre javítom: Te folytatnád a vitát hosszú ideig is.
2021. okt. 28. 15:42
 42/74 anonim ***** válasza:
6%

"Evolucio tagado vagy? Miert nem ezzel kezdted? Akkor szoba sem altam volna veled. Ti olyanok vagytok mint a lapos Fold hivok, sot sok kreos lapos Foldes is egyben."

Hát én még egy kreós laposföldessel sem találkoztam. Nekem a lapos föld az evolúciószintű marhaság.

"Frusztráció? Nézz végig mit művelsz ezen az oldalon. Nagy hívőnek mutatod magad, azonban az ironizálás, a gúnyolódás, sőt még a csúnya beszéd sem áll tőled távol, amikor már nagyon ideges vagy."

Az életrajzomat írod?:)

Azt már a többi rajongómtól is megkérdeztem, így tőled is. Mi az oka annak, hogy a drága idődet nem sajnálva engem követsz, mint valami rajongó? Próbálsz kielemezni, holott nem is ismersz.

"Igazából nem is kellene már neked írnom."

Igen, ezt minden héten leírjátok.

"Nincs értelme ateizmusról beszélni, mert feltehetően a normális hívők is borzasztónak találják a stílusod, hiába vallottok itt-ott azonos teológiai nézeteket."

Tévedés. Rengeteg privát levelet kapok, melyben támogatnak a testvérek. Ők is ismerik az ateista trollok tevékenységét a GYAK-on

"Ha kereszténynek hiszed magad, akkor viselkedj is úgy."

Semmi közöd hozzá!

Ha valaki suttyó akar lenni, akkor ne csodálkozzon, hogy suttyóként fogják kezelni. Ne állj be ezek közé. Pedig látom szimpatizálsz velük, mikor jön a rajongótáborom és elkezdenek lejáratni, és elég észrevehetően a kérdésre meg sem próbálnak válaszolni. Érdekes, hogy nekik még nem írtál ilyen tolakodó levelet, hogy hogyan kellene viselkedniük. Enyhén részrehajló vagy, ahogy látom. Te is csak azért próbálsz lejáratni, mert frusztrál, hogy hívő vagyok. Hát térj meg, senki nem kötelez a kárhozatra és nem az én hibám lesz, hogy elkárhozol, hanem egyes egyedül a tiéd. Gondolod, hogy Istent meghatja majd az a kifogásod, hogy "de hát azért nem lettem hívő, mert a Kreatti..." Vagy te is olyan gyenge jellemű vagy, hogy ha más viselkedése megbotránkoztat, akkor már nem is állsz ki a világképedért, elveidért?

Papolsz itt nekem a viselkedésről és egyebekről, pedig láthatod, hogy a magad táján kellene sepregetni. Téged az ateizmusod feljogosít arra, hogy a trollok közé gyakran beállva szidalmazz engem? Rosszul gondolod.

Ráadásul a hozzászólásod tele van feltételezéssel, tévedésekkel. Lényeg, hogy lejárathass. És ezek szerint te ezt nem tartod aggályosnak, csak, ha én viselkedem kifogásolható módon. És utána meg hazudjátok, hogy ti a Biblia nélkül is tudtok jók lenni. Hát ezt most te is cáfoltad.

Ha frusztrállak, arról én nem tehetek, csak te magad.

Ok, te tényleg nem vagy annyira troll, mint a sok társad, de miért vagy olyan egoista, hogy elvárod, hogy felismerjelek, ha te írsz, nem pedig egy evós troll?

"De ezzel egy adósságom rendezem feléd most. Mert egyszer jót mondtál rólam, (amit köszönök is), amikor azt részletezted, hogy miért viselkedsz úgy, ahogy. "

Na ez az. Ha egyszer leírtam, akkor pontosan tudod, hogy miért van így, tehát ezzel be is ismerted, hogy itt végig hazudozol rólam.

2021. okt. 28. 16:17
 43/74 anonim ***** válasza:
95%

Nem csodálom, hogy rajongókról beszélsz, úgy látom, imádsz a középpontba lenni. Többször történik meg az, hogy te vagy a topik középpontjában, de erre rendszerint a provokatív viselkedéseddel szolgálsz rá, amit talán te is észrevehetnél, hiszen rendszeresen le vagy pontozva. Nem igazán tudom, milyen testvérekről beszélsz, akik téged támogatnak. A veszekedésekben rendszeresen egyedül vagy. Feltételezések amiket írtam rólad, az igaz (nem hazudtam tehát, ezt visszautasítom). De talán nem állok messze az igazságtól, hiszen érhető, hogy miből mi következik. A viselkedésed a trollkodásba sorolható, abból kifolyólag, hogy anonim módon milyen nagy szád van. A trollkodás lélektana meg (szerintem) bizonyos esetekben ott van, hogy az ember nem elégedett az életével. A másik: a viselkedésed a felnőtt párkapcsolatok rovatba író némely incellel itt-ott párhuzamos.

Hogy ki miért foglalkozik veled, az jó kérdés. Én most pl. segíteni akartam az utóbbi üzenettel. De egyébként a provokatív emberek magukra vonják bizonyos emberek figyelemét. Meg aztán rá akarnak mutatni, hogy szerintük hol tévedsz (és szerintem ez bizonyos esetekben igazolható).

2021. okt. 28. 16:47
 44/74 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit azoknak, akik olvasták a kommentjeimet:

nem lettem ateista a kereszténység elhagyása után. Nem igazán hiszek a kereszténység istenében, és kritikus vagyok a vallásokkal szemben, de ettől függetlenül az ateista jelzőt nem aggatnám magamra, ott nem tartok.

Továbbá, nem volt célom a 42-es válaszolót sem szidalmazni. A viselkedése alapján írtam róla egy jellemzést, amiben összefüggéseket kerestem arra, hogy mit miért tesz.

Illetve: nem volt célom megsérteni senkit a kereszténység kritizálásával, elnézést, ha talán kissé elragadtattam magam.

2021. okt. 28. 19:59
 45/74 A kérdező kommentje:
A kereszteny nezetet nyugodtan lehet kritizalni hisz ok allitjak azt hogy ismerik az univerzum teremtojet igy jogosan kerunk bizonyitekot erre. Ok allitjak azt is hogy a Biblia isten szava, igy azt is jogosan kritizalhatjuk annelkul hogy barki megsertodne.
2021. okt. 28. 20:10
 46/74 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz, bár a vallás érzékeny téma, azért ezt jó figyelembe venni akkor, ha valaki kritikát fogalmaz meg. Másrészt nem mindenki vevő a kritikára. Bár aki belememegy egy olyan beszélgetésbe, ami a kereszténység igazságáról szól, az egyúttal azt is vállalja, hogy fog a vallása elleni érveket, kritikus kérdéseket hallani.

2021. okt. 28. 20:43
 47/74 A kérdező kommentje:
Aki nem vevo a kritikara az sztem me egy kerdezos oldalon ossza meg a nezeteit. Hiszen ha en kerdezek vmit akkor hasznos valaszokat varok es ha valaki hibas valaszt ad es/vagy rosszul indokolja meg azt, akkor azt ki kell javitani (kritizalni) hogy a kerdezo a leheto legjobb valaszhoz jusson hozza (szerintem).
2021. okt. 28. 21:17
 48/74 anonim ***** válasza:
42%

"Továbbá, nem volt célom a 42-es válaszolót sem szidalmazni. A viselkedése alapján írtam róla egy jellemzést, amiben összefüggéseket kerestem arra, hogy mit miért tesz."

Te nem kerested az összefüggéseket, hanem vágyvezérelt gondolkodásod alapján leírtad, hogy mit és miért teszek, persze az igazságot még 1%-ban sem sikerült megérintened. Van egy jó módszer. Kérdezz! Ez több kapcsolatodban is jól fog jönni.

"Nem csodálom, hogy rajongókról beszélsz, úgy látom, imádsz a középpontba lenni."

Ez sem igaz, és nem én kértem a csordát, hogy kövessenek. A forgatókönyv az, hogy válaszolok egy kérdésre, leírom a véleményem, erre megjelennek a követőim, és elkezdenek szidalmazni. Részemről nem tekintem keresztényietlen viselkedésnek, hogy ilyenkor azt szoktam írni, hogy "nyugodj meg, semmi baj".

Persze szíve joga bárkinek, hogy fals információkat írjon rólam, de azt kérem szem előtt tartani, hogy sem válaszadási sem magyarázkodási kötelezettségem nincs

"iszen ha en kerdezek vmit akkor hasznos valaszokat varok es ha valaki hibas valaszt ad es/vagy rosszul indokolja meg azt, akkor azt ki kell javitani (kritizalni) hogy a kerdezo a leheto legjobb valaszhoz jusson hozza (szerintem)."

Ezzel teljesen egyetértek, és elnézést is kérek tőled, kérdező. Az esetek kb. 50-70%-ban a "rajongóim" tesznek fel provokatív, naponta ismételt kérdéseket, és ha nem azt a választ kapják, amit szerettek volna, jön a gyalázkodás. Ennek sajnos áldozatul esnek a normális érdeklődők, kritizálók, mert esélyes hogy trollkérdésnek tartjuk azokat is, ami persze hiba.

"Ez igaz, bár a vallás érzékeny téma, azért ezt jó figyelembe venni akkor, ha valaki kritikát fogalmaz meg. Másrészt nem mindenki vevő a kritikára. Bár aki belememegy egy olyan beszélgetésbe, ami a kereszténység igazságáról szól, az egyúttal azt is vállalja, hogy fog a vallása elleni érveket, kritikus kérdéseket hallani."

Ezzel sincs semmi baj, de a gyakorlatban az ilyen már ritka. És a GYAK szabályzata előírja, hogy mielőtt kiírjuk a kérdést, nézzük meg, hogy nincs-e feltéve már előzőleg

2021. okt. 29. 09:07
 49/74 szp72 ***** válasza:
89%

Isten biztosan nem igazságtalan és nem is irgalmatlan. Nem mindenki kap ugyanolyan büntetést:

[link]

[link]

A legsúlyosabb ítéletet természetesen azok kapják, akik kellően megismerték Istent majd később mégis hitetlenekké váltak:

[link]

Hiszen:

[link]

Jézus hangsúlyozta, hogy, akik nem látták Isten erejét azok kevésbé felelősek a hitetlenségükért:

[link]

Amikor Jézusa hitetlenek kárhozatáról beszél, akkor egyben igazoló csodákról is beszél, mert nem azok kárhoznak el, akik eleve nem hihetnek, hanem akik nagyon is hihetnének:

[link]

2021. okt. 29. 12:57
 50/74 A kérdező kommentje:

"Isten biztosan nem igazságtalan és nem is irgalmatlan. Nem mindenki kap ugyanolyan büntetést

A legsúlyosabb ítéletet természetesen azok kapják, akik kellően megismerték Istent majd később mégis hitetlenekké váltak

Jézus hangsúlyozta, hogy, akik nem látták Isten erejét azok kevésbé felelősek a hitetlenségükért

Amikor Jézusa hitetlenek kárhozatáról beszél, akkor egyben igazoló csodákról is beszél, mert nem azok kárhoznak el, akik eleve nem hihetnek, hanem akik nagyon is hihetnének"

Egy ember nem valasztja a hitet hanem csak hisz vmiben.

Probalj hinni a telapoban. Nem fog menni mert mar kinotted.

En ugyanazt erzem Jehova irant mint a telapo irant.

Ezzel most nem azt mondom hogy gyerekes a hited hanem hogy a rendelkezesemre allo informacio alapjan szamomra nem letezik.

2021. okt. 29. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!