Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség a különböző...

Mi a különbség a különböző felekezetek között?

Figyelt kérdés
Mehet-e katolikus református istentisztelere vagy evangélikus ordodoxra? Egyházi iskolába jártam, de nem vagyok megkeresztelve, és sosem mertem feltenni ezt a kérdést.
2021. okt. 27. 12:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%

Oda mész, ami vonz!

Mindenhol azért tiltanak, nehogy a másik felekezeti tanítások jobban hatással legyenek rád, és csökkenjen a statisztikájuk.

Neked kell dönteni.

Vizsgáld meg, miről akarsz megbizonyosodni, honnan kapsz választ a kérdéseidre.(Az örök gyötrelem nem létezik, ne félj! Nincs Bibliai alapja!)

2021. okt. 27. 12:54
 2/19 anonim ***** válasza:
72%

A templom ajtaján belépve senki nem kérdi, melyik gyülekezethez tartozol.

Javaslom viszont, hogy légy figyelmes! Gondolok itt arra, ne maradj ülve, amikor mindenki letérdel, ne vesd fordítva a keresztet, mint ott dukál, stb.

.

Amikor Jézus, vagy apostolai beszéltek az összegyűlteknek, volt ott zsidó, volt pogány, de a mai értelemben keresztény egy sem.

2021. okt. 27. 13:24
 3/19 A kérdező kommentje:
Félreértettétek, nem akarok egyikhez sem csatlakozni. Csak érdekel, mi a különbség. (Csak művészettörténeti szempontból tudom, túldíszítettség vs egyszerű, letisztult)
2021. okt. 27. 14:24
 4/19 anonim válasza:
15%

a katolikusoknál gyónni kell (hírszerzés) és bálványokat imádni,

a protestánsoknál nem.

2021. okt. 27. 14:35
 5/19 anonim ***** válasza:
35%
A Google a barátod.
2021. okt. 27. 14:48
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Pedig lehet jobban jártál volna, mert ott a suliban párbeszéd formájában kaptál volna választ a folyamatosan felmerülő kérdésekre.
2021. okt. 27. 14:53
 7/19 anonim ***** válasza:
77%
5# ennél nagyobb hazugság nincs is.
2021. okt. 27. 15:09
 8/19 anonim ***** válasza:
18%
Há persze. Én református vagyok és június óta járok ortodox és római katolikus templomba. Tudok keresztet vetni és a hülye papok nem sejtik hogy egy kálvinista jár be.
2021. okt. 27. 19:42
 9/19 anonim ***** válasza:

Igen, járhatsz és részt is vehetsz - kivéve az úrvacsorát, eucharistiát (áldozást), tehát amikor a bort / ostyát veszik magukhoz. Ahhoz elvben megkereszteltnek kell lenni, és tizenéves korban egy tanfolyam után unnepélyesen eloszor venni.

Azt javaslom, hogy inkább hátul ulj le, és figyeld, ki mit csinál. De ha nem akarsz résztvenni, akkor csak annyi, hogy amikor felállnak, akkor állj fel te is, udvariasságból. Semmi más nem kell.

Es ne izgulj, nem ritkaság az ilyesmi, senki nem fog kiakadni. Szoktak érdeklodni, vagy valaki vallásost a templomba elkísérni mások is. Igazából orulni is szoktak, ha valaki csak ugy megjelenik. De nem is fog senki kérdezni semmit.

Ezt protestánsként mondom - mivel édesanyám római katolikus, szoktam katolikus misére menni, és meg soha az életben semmi negatívumot nem tapasztaltam, akkor sem, ha megmondtam, hogy nem katolikus vagyok, akkor sem, ha o nem volt ott.

2021. okt. 27. 20:08
 10/19 anonim ***** válasza:
34%

Drága 9-es.

Nincs pokol. Legalábbis ahogy a kat. tanítják.

A pokol, az emberiségközös sírja, a halál állapota.

A halottak pedig semmit sem tudnak. Nem beszélnek, nem éreznek, nem kommunikálnak, nem gondolkodnak. A halál az élet ellentéte!

2021. okt. 27. 20:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!