Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényeknél tényleg van...

Keresztényeknél tényleg van olyan, hogy "második tisztaság"?

Figyelt kérdés
Nem vágom ez hogy van, a szüzességet csak egyszer lehet elveszteni. Ilyen alapon harmadik, negyedik vagy 892. tisztaság is létezik? Ha kedvem van, kefélgetek egy kicsit és utána újra lehetek tiszta?

2021. okt. 25. 22:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%
Legyek katolikus vagy ortodox református helyett ha szülés alatt nem szakadt ki neki. Most anélkül nem lehet Máriát tisztelni hogy nem hisszük róla azt hogy gumiszuzhartyaja volt? Azért jó ez a gyakorikerdeses mert ide leírhatják a véleményünket a vallásokról.
2021. okt. 26. 15:53
 12/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#11 hogy velekedsz arrol hogy buntelen volt?

[link]

ez szerintem eleg jo olvasmany, nem tudom el e olvasod azert mert katolikus de nem artana

2021. okt. 26. 17:23
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Ebből az jön le hogy Mariának is voltak kiseresei de ellenállt mert Jézus kegyelméből megvolt benne a megfelelő erő.

De itt nem arrol volt szó hogy Mária büntelen e hanem a szűzhártyájárol!

Azt egy református is elhiszi és én is hiszem hogy nem követett el bűnt. Anyu meg az ő anyja is hitték Mária buntelensegeben és reformátusok voltak. Lehet régen a reformátusok is hitték. Énnekem anyu magyarázta el hogy Mária azért lett büntelen hogy Jézust ki tudja hordani meg Isten évvel megjutalmazta amiért elvállalta hogy Jézust megszuli és ezért Mária tarsmegvakto. Protenstabsok is hiszik, mondom hogy anyu, mama és én is hittuk. Anyu csak annyit mondott hogy a református templomban ne hangoztassam és sose értettem miért hisz ha mi elhisszük más is elhiszi.

2021. okt. 26. 21:42
 14/15 anonim ***** válasza:
38%
De mi dóm a szuzhartyarol volt szó nem.arrol hogy büntelen e. Persze hogy buntelen.
2021. okt. 26. 21:43
 15/15 anonim ***** válasza:

"Dehogy volt Szűz. Mikor megszülte Jézust kiszakadt a szuzhartyaja."

Persze, jó dolog a szőrszálhasogatás, de ez még mindig nem jogosít fel Isten részéről minket, hívőket, hogy mindenkit megdugjunk röptében. Csak házastárssal történjen a szex! Amúgy is a történetben a szűzen foganás a lényeg. Ráadásul nem ment végig Márián fél Palesztina

"Ne legyünk már ennyire bigottak."

Ez nem bigottság kérdése, hanem becsületesség kérdése. Nyilván akkoriban szűznek azt mondták, aki nem érintkezett férfival, nem a szűzhártya állapota alapján kerestek kamu kifogásokat. De felőlem nyomasd a szexet, neked lesz bajod belőle, nem Istennek, vagy nekem.

Azért ismét tanácsolom, Istenre hallgass, ne az óemberedre, aki a halálba akar vinni.

"nem szakadt ki hogy ne csak szellemileg hanem testileg is szuz maradhasson"

Isten képes erre a csodára is. De a kollégának mondhatjuk, ő dugni akar

2021. okt. 27. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!