Keresztényeknél tényleg van olyan, hogy "második tisztaság"?
#11 hogy velekedsz arrol hogy buntelen volt?
ez szerintem eleg jo olvasmany, nem tudom el e olvasod azert mert katolikus de nem artana
Ebből az jön le hogy Mariának is voltak kiseresei de ellenállt mert Jézus kegyelméből megvolt benne a megfelelő erő.
De itt nem arrol volt szó hogy Mária büntelen e hanem a szűzhártyájárol!
Azt egy református is elhiszi és én is hiszem hogy nem követett el bűnt. Anyu meg az ő anyja is hitték Mária buntelensegeben és reformátusok voltak. Lehet régen a reformátusok is hitték. Énnekem anyu magyarázta el hogy Mária azért lett büntelen hogy Jézust ki tudja hordani meg Isten évvel megjutalmazta amiért elvállalta hogy Jézust megszuli és ezért Mária tarsmegvakto. Protenstabsok is hiszik, mondom hogy anyu, mama és én is hittuk. Anyu csak annyit mondott hogy a református templomban ne hangoztassam és sose értettem miért hisz ha mi elhisszük más is elhiszi.
"Dehogy volt Szűz. Mikor megszülte Jézust kiszakadt a szuzhartyaja."
Persze, jó dolog a szőrszálhasogatás, de ez még mindig nem jogosít fel Isten részéről minket, hívőket, hogy mindenkit megdugjunk röptében. Csak házastárssal történjen a szex! Amúgy is a történetben a szűzen foganás a lényeg. Ráadásul nem ment végig Márián fél Palesztina
"Ne legyünk már ennyire bigottak."
Ez nem bigottság kérdése, hanem becsületesség kérdése. Nyilván akkoriban szűznek azt mondták, aki nem érintkezett férfival, nem a szűzhártya állapota alapján kerestek kamu kifogásokat. De felőlem nyomasd a szexet, neked lesz bajod belőle, nem Istennek, vagy nekem.
Azért ismét tanácsolom, Istenre hallgass, ne az óemberedre, aki a halálba akar vinni.
"nem szakadt ki hogy ne csak szellemileg hanem testileg is szuz maradhasson"
Isten képes erre a csodára is. De a kollégának mondhatjuk, ő dugni akar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!