Keresztényeknél tényleg van olyan, hogy "második
tisztaság"?
Figyelt kérdés
Nem vágom ez hogy van, a szüzességet csak egyszer lehet elveszteni. Ilyen alapon harmadik, negyedik vagy 892. tisztaság is létezik? Ha kedvem van, kefélgetek egy kicsit és utána újra lehetek tiszta?
Nem értem. Testi tisztaságra és tisztátalanságra gondolsz vagy pedig házassághoz és szexualitáshoz kapcsolódóra?
2021. okt. 25. 23:03
2/15 anonim válasza:
Igen, van.
Ha "kefélgetés" után megállod, hogy úgy udvarolj valakinek vagy fogadd az udvarlását, az nem kis teljesítmény.
A 893.-nak is van értelme, ha akkor végre komolyan veszed.
2021. okt. 25. 23:15
3/15 anonim válasza:
Ez igazából csak egy kifejezés és nem egy tényleges tantétel. Szóval van is, meg nincs is. Szerintem ezt a kifejezést leginkább a katolikusok szokták használni, de lehet tévedek. Azt szokták második tisztaságnak nevezni, amikor valaki már nem szűz, de elhatározza, hogy újra akarja kezdeni az életét és önmegtartóztatásban él a házasságig vagy akkor élete végéig (pl. mert pap lett vagy mert nem házasodik meg).
Isten bocsasson meg de nem tudom megállni reformátusként.....Szűz Mária mikor megszülte Jézust már nem volt Szűz....értitek.....és azután se volt némi érintkezése meg azelőtt se és akkor belépett a második tisztaságba. Ne haragudj azok de nem tudom megállni....
2021. okt. 26. 01:10
5/15 anonim válasza:
Nemi
2021. okt. 26. 01:13
6/15 anonim válasza:
"Szűz Mária mikor megszülte Jézust már nem volt Szűz....értitek..."
Ezzel áltatod magad. Ettől függetlenül szűz volt, hogy ez a csoda is beteljesedjen. Nem szabad Istenre kenni a saját gyengeségünket, az tisztességtelen és jellemromboló, mert innentől bármilyen testi vágy elfog, ezt a módszert fogod alkalmazni és így a megszentelődéséledet tönkreteszed
2021. okt. 26. 07:50
7/15 A kérdező kommentje:
Akkor tulajdonképpen az a lényeg, hogy azzal ne feküdj le, akivel házasságra készülsz.
2021. okt. 26. 09:58
8/15 anonim válasza:
Dehogy volt Szűz. Mikor megszülte Jézust kiszakadt a szuzhartyaja. Ne legyünk már ennyire bigottak. Azt teformatuskent is elismerem hogy büntelen volt még férfival nem sexelt de Fizikailag nem volt Szűz mert szült. Lehet a Biblia úgy értelmezi a szüzességét hogy férfival nem érintkezett. Értsétek már meg. Attól még tiszteli az ember Máriát amiért hülyeségeket nem hisz el róla.
2021. okt. 26. 11:12
9/15 anonim válasza:
Hát amikor megszülte Yahushát(Jézust) valószinüleg kiszakadt a szüz hártyája...
2021. okt. 26. 11:59
10/15 Közveszélyes Kontár válasza:
nem szakadt ki hogy ne csak szellemileg hanem testileg is szuz maradhasson
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!