Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tisztító tűz meddig tart?

A tisztító tűz meddig tart?

Figyelt kérdés

Nembiztos, hogy így kellett volna feltennem a kérdést. A lényeg, hogy ma nekemjött egy protestáns, hogy hogyis van a purgatórium (tisztítótűz) el is magyaráztam, de kérdezett egy dolgot,amire én sem tudtam válaszolni.

Ha Jézus eljon az ítélet napján, akkor nem lesz lehetőseg a purgatoriumra, mert egyből a mennybe visz, vagy a pokolba, akkor hogy is van?

Eljon Jézus, és magával visz de ha van valami kis bűnöm, akkor ugyanúgy megehetek a menny előtt a tisztítótűzbe?

Kérem kizárólag csak katolikusok válaszoljanak, protestánsok kímeljetek

#katolikus #egyház #Tisztitotuz
2021. okt. 25. 17:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Az ítélet napjáig. Vagy ha imádkoznak a halottert akkor lehet befejeződik hamarabb és újra elalszik a lelke. Vagy ha kevesebb bűne volt.
2021. okt. 25. 19:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Református vagyok de van ennyi katolikus műveltség bennem. Én nem hiszem ezt a tisztitotüzet de csak kell legyen benne valami mert a gyakorin olvastam hogy Pál valami vádakat említett hogy ha égetik jó lesz vagy nem tudom és a plébános is mondott ilyen vasas idézetet Laktok hogy alátámasztja a purgatoriumot. Szerintem a következő a tényállás:

1. A Szentek a haláluk után azonnal elnyerik az üdvösséget és az égbe kerülnek ahonnan esetleg imádkoznak az emberekért. Kik a Szentek? Azok akik életüket adták Krisztusért vagy sokat szenvedtek érezte vagy nagyon sok emberen segítettek, akár csodákat is tették mint betegek gyógyítása vagy halottak feltámasztása.

2. A megtértek kerülnek a purgatoriumba mert azok is bűnösök és hogy égjen ki belőlük a bűn. És onnan jön a menny.

3. A meg nem tértek automatikusan a pokolba kerültek.

2021. okt. 25. 19:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"van ennyi katolikus műveltség bennem ... hogy égjen ki belőlük a bűn"

Jaj, mamám! :))

Kérdező! "Ott" (de nem helyről van szó) nincs idő. Tehát állapotokról lehet csak beszélni. Az a lényeg, hogy ahhoz, hogy teljesen be tudjuk fogadni Isten szeretetét, meg kell "tisztulnunk" (de nem mosakodásról van szó :) ) minden bűntől - erre való a tisztítóhely (de mondom, hogy nem valami helyről van szó, hanem valami átmeneti állapotról inkább). Aztán (de idő nincs, mondom) már képesek leszünk befogadni Isten szeretetét teljesen - na az lesz maga a mennyország (ami megintcsak nem valami hely).

Hiába szekálnak ilyesmivel protestánsok vagy akárkik, mindenre nincs válasz. De amire van is: nem kell mindent tudnod - főleg nem fejből. Irányítsd őket a katolikus.hu-ra, ott utánanézhetnek a katolikus tanításnak, ha valóban érdekli őket, mert a katolikus tanítás nem az, amit pl. te vagy én vagy akárki egy adott pillanatban fel tud mondani, mint valami házi feladatot: lehet, hogy van válasz egy adott kérdésre, csak most épp nem jut eszembe, csak félig-meddig emlékszem, régen hallottam róla, így elfelejtettem, stb. Attól még utánanézhet, aki akar, ne az legyen a támpont, amit egy épp fáradt, kialvatlan, nyűgös, türelmetlen, félművelt (talán azért, mert csak pár hónapja tért meg, így még nincs teljesen képben), stb. katolikus akkor és ott mondani tud.

2021. okt. 25. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
3:55 Pokoli színjáték albumon.
2021. okt. 25. 22:15
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Sokat kutattam ilyen kérdésekre keresve a válaszokat és arra jutottam a csodák beszámolói és Mária-Jelenések alapján, hogy az elhunyt már nem tudja szabad akaratával a sorsát irányítani, azt a földi életre kapta. A földön élők viszont képesek imáival lelkeket kiszabadítani onnan, (Krisztus alaptanitásával is harmóniában van.) néha kapnak a földiek jelet arról, hogy sikerült.
2021. okt. 27. 05:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, ennek az érdemszerző időhöz van köze, úgy érdemes utánanézni.
2021. okt. 27. 08:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Amíg szükséges. Hallottam olyanról, aki valami 3 évig volt bent, de egy teljes élethossznak érzékelte, mire sikerült megtanulnia a leckét.
2021. nov. 20. 08:52
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha jézus eljön neked, akkor már nem tudsz a tisztítótűzbe kerülni, mert a krisztusi fény életedben megtisztított.

Ha lesz bolygó szintű ítélet nap, akkor onnan új helyekre kerülünk, attól függ mennyire vagyunk már fejlettek. A mennybe nem kerülhetünk, mert ahhot el kell érni a végtelen tökéletességet.

A pokolba se kerülhetünk, mert az egy állapot, ami csak az életben érhető el.

A tisztítótűz után nem a mennybe kerülsz, hanem egy magasabb önvalódba. A tisztítótűz után még találkozol segítőkkel, majd kikerülsz emberi tudatállapotodból, majd újabb fejlődési útvonalat teremtesz magadnak.

Ez után még vár rád annyi élet, amivel lediplomázól 3. dimenzióból. Utána még több dimenzió leckéje vár rád, mire eljutsz oda, hogy mindenható szellemként kilépj a létezés játékából és egyesülj istennel. Ez a mennyország.

2021. nov. 20. 09:22
 9/9 anonim ***** válasza:

"Hallottam olyanról, aki valami 3 évig volt bent"

Akkor te valamit nagyon félreértettél... Vagy eleve egész másról beszélsz...

2021. nov. 20. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!