Mi szükség papra?
Azon gondolkozom hogy katolikus valláson belül mi szükség a papra a gyónásnál.
Hisz Isten mindent lát, látja az utolsó tettünk, titkunk es minden bűnűnk. De azt is ami a szívben rejlik elvileg, látja mit bánunk meg. Ha ezek mind adódtak Istennek, mi szüksége van a papokra a gyónásnál mikor mindenhatóságától fogva ismert minden azon eszköz a kezeiben, amitől a papságot ettől fogva feleslegessé teszi ebbe a procedurában?
Nem, elolvastad te egyáltalá?
"3De amint haladt az úton és Damaszkuszhoz közeledett, történt, hogy hirtelen fényesség ragyogta körül az égből. 4Leesett a földre, és szózatot hallott, amely azt mondta neki: »Saul, Saul, miért üldözöl engem?« 5Erre ő megkérdezte: »Ki vagy te, Uram?« Az így felelt: »Én vagyok Jézus, akit te üldözöl! 6De kelj föl és menj be a városba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned.«"
A Biblia azt írja, hogy nagy fényességet látott, Jézust pedig hallotta.
De ha látta is volna, akkor se szerepel benne, hogy rátette kezét és Pál is megkapta ezt a hatalmat. Vagy esetleg én nem vettem észre valamit?
Így korábbi felvetésem, kérdésem továbbra is áll.
Nem szakterületed? Szerintem nem létezik ilyen szakterület. Viszont az megdöbbent, hogy nem hiszel saját szemednek, a Szentírásnak se, amikor szembesítenek téged elgondolásod téves voltával. Ez egészen megdöbbentő. Nem tudom mi mást lehetne még ez ügyben idézni, mert a Biblián kívül más forrás nem számol be erről az eseményről.
De legalább kicsit elgondolkodsz azon a tévelygésen, amit hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!