Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi szükség papra?

Mi szükség papra?

Figyelt kérdés

Azon gondolkozom hogy katolikus valláson belül mi szükség a papra a gyónásnál.

Hisz Isten mindent lát, látja az utolsó tettünk, titkunk es minden bűnűnk. De azt is ami a szívben rejlik elvileg, látja mit bánunk meg. Ha ezek mind adódtak Istennek, mi szüksége van a papokra a gyónásnál mikor mindenhatóságától fogva ismert minden azon eszköz a kezeiben, amitől a papságot ettől fogva feleslegessé teszi ebbe a procedurában?

2021. okt. 22. 21:39
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
10es de a Pap sem Isten, másszóval ha Isten válaszát akarja akkor nem kaphatja meg..
2021. okt. 23. 15:10
 12/36 anonim ***** válasza:
51%
11-es, de kinek a búbánatnak gyónjon? A templomot takarító nőnek? Az kiröhögi, meg az utcán mutogatna rá, szerencsére van papi titoktartás.
2021. okt. 23. 15:58
 13/36 A kérdező kommentje:

12es ha Isten látja ami a szivében van, azaz látja hogy megbánta és ha hisz és bizik Istenben hogy ha bánja a bűneit akkor megbocsájtja (mert Isten mindenható és látja), akkor bizalommal fordulhat maga felé is aki bánja a bűneit hiszen bizik az Isten irgalmasságában így hiheti hogy Isten megbocsájtotta a bűnét.

Magyar a pap itt is továbbra felesleges személy a bűnbocsánatba mert fent ál a hivő és Isten között az a bizalmi kapcsolat ami alapján mellőzni tudják itt a papot (arról nem is beszélve hogy a pap közvetitő szerepe is hasonlóan mükődne csak plusz egy felesleges emberrel.)

2021. okt. 23. 16:23
 14/36 anonim ***** válasza:
77%
13-as, akkor te nem vagy katolikus. Így nem értheted, hogy micsoda jól érzi magát az ember gyónás után. Te max. pszichológushoz mehetsz és jó pénzt fizetsz, akkor talán érzed azt, amit mi, katolikusok. De nem, mi többet érzünk, de ezt át kellene élned, nem tudom átadni. Valaki olyan boldog lesz gyónás után, hogy ugrál és cigánykerekezik, van ilyen ismerősöm és nem bírja abbahagyni a nevetést.
2021. okt. 23. 16:26
 15/36 A kérdező kommentje:

14es a lelki bajaink kibeszélése szerintem teljesen más, arra bárki képes. Ez szokott jó érzéssel társulni.

De én a bűn bocsánat kérésről kérdezek a kérdésembe amit Isten bocsájthat meg és nem holmi lelkizésről...

2021. okt. 23. 16:50
 16/36 anonim ***** válasza:

15, Nem az volt a kérdés, hogy "mi szükség papra?" ???

NAgyon is kell, ezért a 14-es és 12-es jó válasz.

2021. okt. 23. 17:52
 17/36 A kérdező kommentje:
16os olvass bele a leírásba is.
2021. okt. 23. 17:58
 18/36 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, a pap kell!!
2021. okt. 23. 18:01
 19/36 A kérdező kommentje:
De miért?? A bűnbocsánathoz egy mindenható esetében minden a kezében lenne hogy a pap ehhez szükségtelen legyen. Nem az a tiszta ha rögtön Istennek vallunk és nem hasonló "bűnős" léleknek mint egy pap?
2021. okt. 23. 18:06
 20/36 anonim ***** válasza:
Soha nem gondoltam arra, ha papnak gyónok, akkor Isten megbocsátja. Nem értem, csak megkönnyebbülsz.
2021. okt. 23. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!