Van itt olyan keresztény aki minden nap imádkozik de nemjár semmi gyülekezetbe és templomba?
Keresztény Református vagyok és az ortodox a meg a katolikusba járok tehát vegyük úgy hogy nem járok templomba. Református templomba utoljára tavaly szeptemberben voltam keresztapú megemlékezésén.
Imádkozni nem szoktam magamban hanem van a Trinitas nevű ortodox csatorna, 23 órától inak meg zsolozamák meg énekek vannak és gyónás, evangeliumolvasás meg ekténiák román nyelven. Amit tudok mondani azokat szoktam a papok után mondani. Ma várom az estét mert egy fiatal pap fog imádkozni aki nagyon tetszik nekem hónapok óta és a kedvenc főpapom lesz akinek tetszik a hangja.
Én. Nincsen rutinom, leginkább este szoktam, de ha nap közben eszembe jut akkor is elmondok egy imát, de ez inkább beszélgetés jellegű 1-2 mondat (gondolat). Evangélikusnak vagyok megkeresztelve, de nem járok templomba, és semmilyen egyházi életben nem veszek részt, viszont hívő vagyok. Meg kereszteim, szobraim, egyházi könyveim sincsenek, ahogy ezt a keresztény szó hallatán sokan gondolják. XD
21f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!