Miért ennyire vallásosak az általános iskolák?
A reformátusok is eretnek katolikusok.
El tudom képzelni miket beszélnek. 2 rossz között a katolikus vallás tiszta. Ok tisztán a katokicizmust vallják de az evangélikusok kevertek. Csuda hogy senkinek nem jutott eszébe hogy visszavezesse őket katolikusnak. Hisz majdnem azok.
Hozzánk, Kálvinistákhoz nincs köze. A szertartás meg jobb mert az kötött, megtanulom, megszokodves mi dig tudod mit mikor mondj meg főleg hogy mikor van vége
Igen, tudjuk, Anjutca: te óvodás korodban betámolyogtál egy evangélikus templomba, ahol oltárt találtál és meg akartad fogdosni. De az óvóno megfogta a kezedet és kivitt onnan.
Ez alapján kitaláltad, hogy protestáns csak református lehet. Kitaláltad, hogy az evangélikusok nem protestánsok. Sot, majdnem katolikusok. :-D
Jártál már egyáltalán evangélikus istentiszteleten?
Itt eskudozol a református hitedre napok óta, mikozben tudod, hogy hazudsz - akkor ki az "eretnek"?
Elárulom, hogy vannak reformátusok, akiknek van kereszt a templomában. Es a templom tornyán is. Vannak a falon is díszito képek. A reformátusoknal is van oltár, csak az Ur asztalának hívják.
Elismerem soha nem jártam evangélikus misén. Nem az óvónő vitt ki onnan hanem a pap.
Az unokahugommal kapcsolatban mondtam hogy a református hitemre eskuszom hogy az ovodabol nem állami iskolába kerül mert az evangelikusok a katolikus iskolába teszik. Az anyja meg azt csinálja hova az óvoda ajánlja a gyereket. Ha vallásos életet élnének semmi furcsa nem volna hogy egyházi óvodába jár a gyerek. De éppen az hogy nem vallásosak, az apa munkanélküli volt és a gyereket nem vették be az állami oviba mert nem volt papír az apától hogy dolgozik. És úgy került egyházi oviba.
A másik unokatestvérem felesége és gyerekei katolikusok csak uncsim református,ott az anyai nagymama vallásos és a gyerekeket úgy neveli a m katolikus lányával eggyutt és nem lenne meglepő az egyházi óvoda de ott az ikrek meg pont állami óvodába járnak. De én ezek nem vallásosak egyáltalán és hidd el, nem esküdnék a hitemre ha nem úgy volna hogy egyházi ovibol nem katolikusba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!