Miért ennyire vallásosak az általános iskolák?
41-es a kerdezotol kerdezte szerintem
"az evangelikusoknál szentmisézik még veti a keresztet", na, azt megnézném.... az evangélikus óvodában :-D
mit találtál ki már megint?
"lehet az evangélikus Óvoda automatikusan a katolikus iskolába teszi"
az is érdekes lenne...
de a gyereket az óvoda nem "teszi" sehova
a szulok íratják be iskolába
"az evangélikus Óvoda lehet befolyásolja a szülőt a római katolikus iskola felé. Olyan az evangélikus is mint a katolikus."
hahaha! olyan bizony...
"De ha az evangélikus Óvoda mint reformátust bevette a gyereket akkor lehet át akarják keresztelni evangelikusnak vagyis az egyház és ha nem sikerül mer a szülők hétvégén nem templomoznak csak amikor megy a gyerek.ovibacrs ami itt van azon vesz részt....akkor lehet 6 éves korában az evangélikus egyház valami katolikus iskolába beteszi. Így lesz ez, a református hitemre eskuszom."
ha valaki egyszer meg van keresztelve, azt nem lehet újra megkeresztelni
nem tudom, neked mi megy a fejedben: hogy titokban, mikor a szulok nem látják, akkor az evangélikusok a református gyereket "átkeresztelik" evangélikusnak, és aztán az evangélikus egyház a katolikus iskolába "beteszi"??
micsoda osszeeskuvés!
neked aztán van fantáziád
egy kis református üldözési mánia
a 4 éves gyerek szentmisézik az evangélikus óvodában, és "onnan nem.szabadul"
Én a református hitemre eskuszom hogy úgy lesz. Mit gondoltok, az evangélikus egyház hagyná hogy állami iskolába kerüljön az a gyerek? Az evangelikusok olyanok mint a katolikusok és mivel nincs evangélikus iskola ezért úgy beajálják azt a gyereket a római katolikusokhoz hogy az anyja azon kapja magát hogy a Veni Sanctere viszi a gyereket. Ugye tudjátok hogy az evangelikusok nem protenstánsok hanem eretnek katolikusok. Semmi közük hozzánk, Keresztény Kálvinistákhoz. Azon gondolkozom a katolikus egyház hogy hogy nem rekatolizálja az evangélikusokat. Ha már háromnegyed részben azok akkor legyenek egészen katolikusok.
Ahol van kereszt, oltár az nem protenstans templom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!