Miért ennyire vallásosak az általános iskolák?
A reformátusok is hisznek. Megszegik mi vagyunk az igazi keresztények meg ha nem is Krisztus alapított minket.
A katolikusok eltértek a krisztusi szeretetről amikor volt az inkvizíció, hugenottak megölése és az ellenreformáció. Az átkozott katolikusok börtönbe zárták a református papokat és szentmisére kényszerítették őket. Minimum a pokol tüze járna ezért a katolikus vallásúaknak de még az is hogy kapják vissza azt az üldöztetést amit a Reformátusoknál tették. Azt még sem említem hogy gályarabnak is adtak el.a papjaink közül mert számomra a Szentmisére való kényszerítés rosszabb mint a galyarabsag. Ott csak dolgoztál és kész, de a börtönben a lelkedet tették tönkre. Az ellenreformációért második János pápa motyigott valamit Debrecenben és amilyen hülyék meg is bocsátották neki. Az ellenreformaciót soha nem szabad megbocsátani a katolikusoknak hanem ha lehet az orruk ala dorgolni. És még hazudnak is hogy a reformátusok ölték meg a kassai papokat. Elárulom a katolikusok tértek hogy ráfogják a reformátusokra. Lehet jelenteni.
Mi reformátusok egyetlen katolikust se uldoztunk soha és aki mást állít annak a pokol tüze a helye.
31
"Nem mindegy hogy hetente kétszer 2 órát hallod vagy naponta 8 órát. Tudom én ezeket az egyházi iskolákat....volt egy koleganom o református. A gyárba mesélte hogy állandóan térdelni, imádkozni meg keresztet vetni kellett meg volt Szentmise"
Nem kell állandóan térdelni, imádkozni meg keresztet vetni. Nem napi 8 órában. Pláne nem annak, aki református.
Vasárnap van Szentmise, ami a reformátusoknak nem kötelező.
Különböző iskolai unnepek (pl. évzáró, ballagás) alkalmából lehet ünnepi mise, amin mindenkinek részt kell venni, tehát EL KELL MENNI. De a református diákok és tanárok nem térdelnek, nem vetnek keresztet és nem imádkoznak, ha nem akarnak.
A kolléganőd rosszul mondta.
Komolyan azt hiszed, hogy egész nap térdepelnek meg egész nap mise van?
Figyelj ide, Anjutca, azért mert te nem ismersz egy református tanárt sem Nagyváradon a Mihai Viteazul-ban meg a Szent Lászlóban, attól meg máshol lehetnek.
Véletlenül én tanítottam Magyarországon katolikus gimnáziumban protestáns létemre, és hárman is voltunk. Pontosan el tudom mondani neked, milyen. Laudetur Jesus Kristus-szal köszöntek a gyerekek, és mi latinul válaszoltunk. Délben az üdvözlégy Máriát kellett a gyerekekkel imádkozni, amit megtanultam. Pénteken nem volt a menzán hús. Félévente 1-2 ünnepi mise, vagy áhítat a kápolnában vagy a templomban. Soha nem térdepeltem le és soha nem vetettem keresztet, amíg ott voltam. A gyerekek is tudták rólunk, hogy protestánsok vagyunk, és kedvesen segítettek a templomban, hogy mikor mi következik. Es kész. Soha semmi konfliktus ebből nem volt, amíg én ott voltam. Kultúrált emberek felfogják, hogy a másik felekezet tagja nem a patás ördög.
Az iskolában tanítás folyt és nem agymosás, a tananyag ugyanaz volt, mint az állami iskolákban - hiszen az érettségi stb. is ugyanaz volt.
úgy beszélsz, mintha a katolikusok éjjel-nappal reformátusokat ennének, és egyében sem járna az eszük, minthogy hogy fojtsák meg a protestánsokat. Es ne haragudj, de a válaszaid nagy része arról szól, hogy mikor melyik felekezet papjai, vezetői, hívei kárhozzanak el, mert megint kitaláltál valamit rájuk.
Ez már egyszerűen sértő, ezt a katolikusok és az ortodoxok nevében mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!