Mit gondoltok, hogy kell értelmezni ezt az igerészt?
Nem lesznek tenger és óceán se, vagy itt a tenger kifejezés teljesen mást takar? Elvileg a görög nyelvűben, ott a tenger szó nem a vízre érti, vagy ti hogy gondoljátok?
Jelenések 21:1 Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala
"Jelenések 21:1 Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala"
Szó szerint kell értelmezni. A Biblia több helyen is említi, hogy a fizikai világ meg lesz semmisítve és újjá lesz teremtve. A tengernél is úgy kell érteni, hogy az első tenger meg fog szűnni, de úgy is lehet érteni, hogy az új Földön nem lesz tenger
Tenger miért ne lenne? Szerintem ez tök fura lenne…
Mindenki másképp gondolja. Miért ne lehetne tenger? Elvileg ott is ugyan úgy fogunk élni, csak jobban…mivel szerintem állatok is lesznek, tehát bálnák cápák és delfinek is.
"Mivel mindenki másképp gondolja"
akkor honnan tudod mi igaz?
"Tenger miért ne lenne? Szerintem ez tök fura lenne…"
Mert lehet, hogy nem úgy lesz a 2. teremtés, mint az első, hogy vízből áll elő minden. Nap sem lesz, Isten fogja a világosságot szolgáltatni.
De ezt a gondolatmenetet csak akkor érted meg, ha SOKKAL alaposabban áttanulmányozod az egész Bibliát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!