Kedves Keresztények ! Nektek van-e olyan növény/orvosság aminek különleges gyógyítóerőt vagy jótékony hatást tulajdonítotok "vallási alapon" ?
Mondjuk van-e olyan szer, ami valamilyen szent iratotok (Biblia vagy esetleg más például szentek életét leíró irat) alapján különösen jótékony hatással bír ?
Abdullah
#9: Szàmomra ennek a növénynek önmagában nincs jelentősége, viszont Isten küldötte (béke legyen vele) ezt a gyógynövényt ajànlotta. És az Ő tanàcsànak màr nagy jelentősége van.
Egyébként ma van Mohammed (béke legyen vele) születésnapja. (maulik)
Nagyjából ennyi, és a muszlimok többsége sztem nem fogyasztja ezt a növényt.
Tudom hogy a katolikus szentek között sok gyógyító volt, főként ezért tartottam lehetségesnek hogy van valamiféle gyógynövény aminek kiemelt jelentősége van a kereszténységben.
De akkor ezek szerint nem igazán van ilyen. Köszönöm szépen a válaszokat !
Egyről tudok, talán a betegek kenete ilyesmi. Igaz ott sem magának az olajnak tulajdonítunk varázserőt, hanem Isten az, aki gyógyít, illetve ami még fontosabb: megerősít a betegség idején és a halál előtt. A katolikus és ortodox egyházakban ugyanis ez egy szentség, a szentségek pedig hitünk szerint Krisztustól rendelt látható jelek, amelyek a megváltás kegyelmeit jelképezik és közvetítik. Olyan mint a keresztségben: ott sem pusztán a víz mossa le az áteredő bűnt, hanem Isten, illetve Krisztus megváltó keresztáldozata, a víz ennek a látható jele.
Őszinte leszek, azt nem tudom, hogy pontosan a betegek kenetéhez használt olaj összetevője micsoda.
A Szentírásban többször is szereplő, gyógyító hatású anyag a mirha, ami a balzsamfa mézgája. Kedves Kérdező, ezt szerintem ti is ismeritek, illetve használjátok, mert a mai Szaúd-Arábia területén őshonos. Egész Közel-Keleten ismerték gyógyító hatását, de igaz, ez nem is feltétlen vallási alapon működött, hanem biológiailag is bizonyíthatóan gyógyhatású, pl. sebekre.
#14: Köszönöm a választ. :)
Igazàból a "varàzserő" túlzàs a feketekömény esetén, inkább gyógyító hatàsàról van szó.
Az emésztő rendszerre jó hatással van azt tapasztaltam :D
Igen, én azt gondolom így naivan, hogy a kereszténységben sok dolog inkàbb "szimbolizàl" valamit. Például reformàtusoknàl az Úrvacsoràn a kenyér és a bor. Vagy a betegek kenete. Ezek valamit jelképezni hivatottak inkàbb sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!