Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez jól van így?

Szerintetek ez jól van így?

Figyelt kérdés
Anyám szerint ha az életem azon múlna, hogy megtagadom e Istent, akkor megkéne halnom. Azaz haljak vértanú halált. Pl: ha megtámad az ISIS vagy ilyesmi. Nektek mi erről a véleményetek? Nem is a vértanú halállal kapcsolatosan, hanem hogy egy hozzátartozótok ezt várná el tőletek.

2021. okt. 17. 18:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
76%

#16 haha most én nevetek

az új testament Jézus halála után minimum 30-40 évvel később íródott

gondolom, hogy nem kell beszámolnom az akkori átlag életkorről, szóval az egy nemzedék lement azóta

az legrégebbi feljegyzések szerint, a biblia egy része csak az amiben az emberek hittek, nem az amiz be tudtak bizonyítani

Pl. milyen bizonyítékaid vannak Jézusra?

Itt mondod, mint minden hívő, hogy jaj nagyon sok bizonyíték van Jézusra meg több, mint xy kitalált karakterről.

Ha valóban be lehetne bizonyítani, hogy létezett ÉS isten fia volt az már egy nehezebb dolog. Mivel te vagy a hívő és Péter Apostol is megmondta, hogy bármikor állj készen okot adni a hitedre :D

szóval várom a bizonyítékokat :3

2021. okt. 17. 21:36
 22/33 anonim ***** válasza:
De az a kérdés hogy helyes e feláldozni az életünket a hitünkéert? Vagyis az helyes de ha nem téged ölnek meg hanem azt akit szeretsz ha kiállsz Isten mellett akkor mi a helyes teendő? Mert ha te halsz meg az jó de ha életben maradsz mert Iszen mellett kiáltál de megölik azt akit szeretsz és végig kell nézted? Az rosszabb. Jusson eszetekbe a Némaság film. Mondjuk ott nem értem idegen emberekért miért tagadta meg a hitét a pap. Nem volt normális. Csak családtagokért szabad.
2021. okt. 17. 21:40
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
ha az istened arra kötelezz, hogy megölj valakit akkor szerintem már bajok vannak
2021. okt. 17. 21:42
 24/33 anonim ***** válasza:
21%

Még mindíg ateista vagyok te szerencsétlen, pont azt mondom hogy csak közvetett bizonyíték van, de nagyobb valószínűsége van hogy létezett Jézus, mint sem hogy nem.

Vagy szerinted az valószínű, hogy közös alapító személy nélkül egymástól nagy távolságokra lévő emberek közel azonos elbeszélést írnak le?

Ezen kívűl léteznek római dokumentációk, amik egybe esnek Jézus tevékenységeivel.

Én itt nem arról beszélek, hogy isten fia volt e vagy sem, hanem mint történelmi személy létezett e.

2021. okt. 17. 21:44
 25/33 anonim ***** válasza:
39%
hát akkor eléggé zavarosan írsz, mert csak azt tolod előre, hogy van bizonyíték, de nem írtad milyen meg mi alapján :D
2021. okt. 17. 22:06
 26/33 anonim ***** válasza:

Mert nincsen bizonyíték.

Ezt már elég sokszor kiveséztük, de soha még egyetlen bizonyíték nem került elő.

2021. okt. 17. 22:21
 27/33 anonim ***** válasza:
Mondd meg anyukádnak: Pál apostolt amikor Jeruzsálemben elfogták a rómaiak mert "zavargás" tört ki miatta, a kihallgatásán a főpapi tanács előtt keresztényként azt kiáltotta: "farizeus vagyok". Ez egy kegyes hazugság volt mert a kihallgató tanács egyik része farizeus volt a másik pedig szadduceus és igy egymással meghasonlottak. De Pál igazi identitása már keresztény volt akkor nem farizeus.
2021. okt. 18. 04:12
 28/33 anonim ***** válasza:
#27 Pál Izraelita volt és nem keresztény
2021. okt. 18. 10:09
 29/33 anonim ***** válasza:
20%

26-os én Pétert mondtam, hogy meghalt a hitéért és a csontjai megvannak. Péter létező személy volt a katolikus egyház alapítója. Ő volt az első pápa. Mivel Ő Jézus tanítványa volt, ki az az ostoba aki felszögelteti magát egy keresztre fejjel lefelé egy olyan ember miatt aki nem létezett.

Pl. te most kitalálnál egy "szent franciska" embert és bemennél a rendőrségre, hogy akasszanak fel a hitedért, akkor vállalnád?

2021. okt. 18. 12:04
 30/33 anonim ***** válasza:

Már mondtam, rómaiaktól marad fenn dokumentum, ami egybevág, és az újszövetségi elbeszélés egy része is olyan elbeszélésekből áll amik közvetett bizonyítéknak minősülnek, csak példaként a mMagyar 12-vezért történelmi tényként kezeljük, pedig kevesebb bizonyíték került elő.

2021. okt. 18. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!